Pui lipicios cu lamaie

de Toamna07 in Pui, 3 Iun 2012 | 1661 vizualizari

 

O reteta cu clasa ,de pui delicios ,din cartea de bucate -Meniul perfect- Gordon Ramsay!
De-abia asteptam sa cumpar si nebunia asta de carte !:)

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 1 pui mare,taiat in 8-10 bucati
  • sare de mare si piper negru
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 1 capatana de usturoi,taiata pe orizontala
  • cimbru
  • 2 linguri de sos de soia negru
  • 3-4 linguri de miere
  • 1 lamaie ,taiata felii subtiri
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui lipicios cu lamaie:

Mod de preparare :


- Asezonati bucatile de pui cu sare si piper . Incinge uleiul de masline intr-o tigaie pentru sotat .


- Rumeneste bucatile de pui la foc mare ,impreuna cu usturoiul si cimbru ,timp de 3-4 minute pe fiecare parte.


- Asaza toate bucatile de pui intr-o tigaie mare stropita cu putin ulei de masline ,adaugam sosul de soia si mierea ;clatinam tigaia ca sa se amestece sucurile .


- Toarna o cantitate buna de apa clocotita si adauga feliile de lamaie . Lasa lichidul sa clocoteasca si sa scada pana capata consistenta unui sirop,ceea ce va dura circa 10 minute .Acum puiul va fi bine patruns .


- Muta bucatile de pui pe un platou ,toarna deasupra sos si,daca doresti, presara patrunjel. Serveste cu cartofi noi ,copti la cuptor cu sare de mare, rozmarin,usturoi si ulei de masline . O avalanse de arome ! :)


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui lipicios cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

alinutzika 1

08.06.2012, 15:55

sunt sigura ca e o bunatate!

Madelline 1

13.02.2014, 01:28

delicios,fac si eu

Toamna07 1

17.02.2014, 18:47

Multumesc !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Pui grecesc cu lamaie, oregano si usturoi