Pui lipicios cu lamaie

de Toamna07 in Pui, 3 Iun 2012 | 1969 vizualizari

 

O reteta cu clasa ,de pui delicios ,din cartea de bucate -Meniul perfect- Gordon Ramsay!
De-abia asteptam sa cumpar si nebunia asta de carte !:)

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 1 pui mare,taiat in 8-10 bucati
  • sare de mare si piper negru
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 1 capatana de usturoi,taiata pe orizontala
  • cimbru
  • 2 linguri de sos de soia negru
  • 3-4 linguri de miere
  • 1 lamaie ,taiata felii subtiri
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui lipicios cu lamaie:

Mod de preparare :


- Asezonati bucatile de pui cu sare si piper . Incinge uleiul de masline intr-o tigaie pentru sotat .


- Rumeneste bucatile de pui la foc mare ,impreuna cu usturoiul si cimbru ,timp de 3-4 minute pe fiecare parte.


- Asaza toate bucatile de pui intr-o tigaie mare stropita cu putin ulei de masline ,adaugam sosul de soia si mierea ;clatinam tigaia ca sa se amestece sucurile .


- Toarna o cantitate buna de apa clocotita si adauga feliile de lamaie . Lasa lichidul sa clocoteasca si sa scada pana capata consistenta unui sirop,ceea ce va dura circa 10 minute .Acum puiul va fi bine patruns .


- Muta bucatile de pui pe un platou ,toarna deasupra sos si,daca doresti, presara patrunjel. Serveste cu cartofi noi ,copti la cuptor cu sare de mare, rozmarin,usturoi si ulei de masline . O avalanse de arome ! :)


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui lipicios cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

alinutzika 1

08.06.2012, 15:55

sunt sigura ca e o bunatate!

Madelline 1

13.02.2014, 01:28

delicios,fac si eu

Toamna07 1

17.02.2014, 18:47

Multumesc !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv placinta cu branza de vaci
  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Coconut Dream

de RODIMUR 5

ieri la 19:11

Rosii,ardei si dovlecei umpluti

de dantes 5

ieri la 13:40

Rulouri cu nuca

de Rocsi 9

ieri la 11:07

Gem de gutui

pe 22.10 la 22:17

Gem de struguri

pe 22.10 la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Pui cu lamaie la cuptor