Pui manastiresc

de Merisor in Pui, 17 Sep 2013 | 4574 vizualizari

 

Am reteta la favorite de la Gaby_d si de cate ori parcurgeam retetele ma gandeam ca urmatorul pui asa il voi face, si iata ca i-a sosit randul.
Este tare bun cu mamaliguta calda!

 

INGREDIENTE

  • un pui de tara(pieptul, pulpele si aripile)
  • 75 gr unt
  • 2 cepe
  • 200 ml vin spumant
  • 200 gr smantana
  • 200 gr ciuperci conservate
  • 2 oua
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 6 catei de usturoi
  • sare
  • 1 legatura patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui manastiresc:

Mai intai am pus la fiert carnea de pui pana cand s-a separat grasimea de pe ea, fiind un pui de tara a fost putin grasut.

Am scurs carnea si am condimentat-o cu piper, boia de ardei si sare.

Intr-un vas am pus untul la topit si am rumenit timp de 5 minute carnea de pui in el pe toate partile.

Am adaugat ceapa tocata marunt si am calit-o si pe ea alte 5 minute impreuna cu carnea, mestecand din cand in cand, apoi am adaugat ciupercile taiate marunt si scurse bine si usturoiul pisat, cimbrul si foile de dafin. Le-am lasat inca 5 minute, dupa care am adaugat vinul, am acoperit vasul si am lasat la fiert 15 miunte.

Am batut ouale bine, am adaugat smantana si patrunjelul tocat, am omogenizat bine si am amestecat totul in vasul de pe foc.

Am mai lasat pe foc inca 15 minute dupa care am potrivit de sare si piper si am oprit focul.

Am servit alaturi de mamaliguta calda.

TIPS-URI

1

Foile de dafin se inlatura dupa 10-15 minute de fierbere pentru a nu deveni amare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui manastiresc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Merisor 1

17.09.2013, 23:28

Lia, sa-mi traiasca mama! si mama soacra

RuxyRux 1

17.09.2013, 23:29

Excelenta reteta...arata tare tareee bun Merisor scump!

anca_rm 1

18.09.2013, 08:37

ce bun trebuie sa fie , miami

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui manastiresc