Pui manastiresc

de Merisor in Pui, 17 Sep 2013 | 4554 vizualizari

 

Am reteta la favorite de la Gaby_d si de cate ori parcurgeam retetele ma gandeam ca urmatorul pui asa il voi face, si iata ca i-a sosit randul.
Este tare bun cu mamaliguta calda!

 

INGREDIENTE

  • un pui de tara(pieptul, pulpele si aripile)
  • 75 gr unt
  • 2 cepe
  • 200 ml vin spumant
  • 200 gr smantana
  • 200 gr ciuperci conservate
  • 2 oua
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 6 catei de usturoi
  • sare
  • 1 legatura patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui manastiresc:

Mai intai am pus la fiert carnea de pui pana cand s-a separat grasimea de pe ea, fiind un pui de tara a fost putin grasut.

Am scurs carnea si am condimentat-o cu piper, boia de ardei si sare.

Intr-un vas am pus untul la topit si am rumenit timp de 5 minute carnea de pui in el pe toate partile.

Am adaugat ceapa tocata marunt si am calit-o si pe ea alte 5 minute impreuna cu carnea, mestecand din cand in cand, apoi am adaugat ciupercile taiate marunt si scurse bine si usturoiul pisat, cimbrul si foile de dafin. Le-am lasat inca 5 minute, dupa care am adaugat vinul, am acoperit vasul si am lasat la fiert 15 miunte.

Am batut ouale bine, am adaugat smantana si patrunjelul tocat, am omogenizat bine si am amestecat totul in vasul de pe foc.

Am mai lasat pe foc inca 15 minute dupa care am potrivit de sare si piper si am oprit focul.

Am servit alaturi de mamaliguta calda.

TIPS-URI

1

Foile de dafin se inlatura dupa 10-15 minute de fierbere pentru a nu deveni amare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui manastiresc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Merisor 1

17.09.2013, 23:28

Lia, sa-mi traiasca mama! si mama soacra

RuxyRux 1

17.09.2013, 23:29

Excelenta reteta...arata tare tareee bun Merisor scump!

anca_rm 1

18.09.2013, 08:37

ce bun trebuie sa fie , miami

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui manastiresc