Pui manastiresc

de merisor in Pui, 17 Sep 2013 | 1538 vizualizari

 

Am reteta la favorite de la Gaby_d si de cate ori parcurgeam retetele ma gandeam ca urmatorul pui asa il voi face, si iata ca i-a sosit randul.
Este tare bun cu mamaliguta calda!

 

INGREDIENTE

  • un pui de tara(pieptul, pulpele si aripile)
  • 75 gr unt
  • 2 cepe
  • 200 ml vin spumant
  • 200 gr smantana
  • 200 gr ciuperci conservate
  • 2 oua
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 6 catei de usturoi
  • sare
  • 1 legatura patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui manastiresc:

Mai intai am pus la fiert carnea de pui pana cand s-a separat grasimea de pe ea, fiind un pui de tara a fost putin grasut.


Am scurs carnea si am condimentat-o cu piper, boia de ardei si sare.


Intr-un vas am pus untul la topit si am rumenit timp de 5 minute carnea de pui in el pe toate partile.


Am adaugat ceapa tocata marunt si am calit-o si pe ea alte 5 minute impreuna cu carnea, mestecand din cand in cand, apoi am adaugat ciupercile taiate marunt si scurse bine si usturoiul pisat, cimbrul si foile de dafin. Le-am lasat inca 5 minute, dupa care am adaugat vinul, am acoperit vasul si am lasat la fiert 15 miunte.


Am batut ouale bine, am adaugat smantana si patrunjelul tocat, am omogenizat bine si am amestecat totul in vasul de pe foc.


Am mai lasat pe foc inca 15 minute dupa care am potrivit de sare si piper si am oprit focul.


Am servit alaturi de mamaliguta calda.

 

TIPS-URI

1

Foile de dafin se inlatura dupa 10-15 minute de fierbere pentru a nu deveni amare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui manastiresc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

merisor 1

17.09.2013, 23:28

Lia, sa-mi traiasca mama! si mama soacra

RuxyRux 1

17.09.2013, 23:29

Excelenta reteta...arata tare tareee bun Merisor scump!

anca_rm 1

18.09.2013, 08:37

ce bun trebuie sa fie , miami

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pui manastiresc