Pui manastiresc a la Gaby

de Bya Ralu in Pui, 10 Mai 2013 | 1664 vizualizari

 

reteta minunata a gabytzei o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/pui-manastiresc-33883.html

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui+4 aripi de pui
  • 2 cepe mari
  • 50 g unt
  • 1 cutie de ciuperci
  • 200 ml smantana danone de 18%
  • 2 oua
  • 6 catei de usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare/piper/boia dulce/curcuma si ghimbir/cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui manastiresc a la Gaby:

Bucatiile de pui se spala bine si se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce si curcuma.


Intr-un ceaun punem untul la topit, adaugand si bucatile de pui pentru a se rumeni.


Se pune 1 cana si jumatate de apa si se lasa la fiert cu capac pe foc mic 30 minute.


Intre timp se taie ceapa julien si se pune la calit in putin unt. Dupa ce s-a rumenit, se adauga si ciupercile scurse de zeama. Adaugam putin ghimbir si lasam cateva minute la calit. Se stinge cu vinul alb si se lasa sa scada.


Ceapa si ciupercile se adauga peste pui impreuna cu usturoiul pisat si cimbru si se lasa sa fiarba impreuna circa 10 minute.


Ouale se bat bine, se amesteca cu smantana si patrunjelul tocat marunt. Se ia cratita de pe foc, se pune compozitia de smantana, se amesteca pana se omogenizeaza. Se mai lasa pe foc sa dea cateva clocote.


Se serveste cu mamaliga.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui manastiresc a la Gaby" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Bya Ralu 1

10.05.2013, 22:50

in brasov))))

loredanaaa 1

11.05.2013, 00:30

bun aproape cand o sa fiu acasa

Bya Ralu 1

11.05.2013, 00:37

)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Pui manastiresc