Pui marinat si cartofi la cuptor

de La Ancuta in Pui, 28 Feb 2011 | 4315 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de pui intreaga
  • 1/2 piept de pui
  • 8 cartofi
  • 2 cepe mari
  • 5 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 400 ml supa de pui (sau apa)
  • sare, piper
  • cimbru
  • Pentru marinada:
  • 5 linguri bulion
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura mustar
  • 2 linguri sos de soia
  • cimbru
  • rozmarin
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui marinat si cartofi la cuptor:

Carnea se spala si se taie bucati mai mari. Pentru marinada amestecam bine toate ingredientele. Adaugam carnea peste marinada si amestecam bine. Acoperim si dam la frigider pentru cel putin 30 de minute.


Intre timp ne ocupam de legume. Curatam cartofii si ii taiem fasii mai groase. Condimentam cu sare si piper. Adaugam apoi si cimbru uscat si amestecam bine.


Intr-o tava punem carnea (scoasa intre timp de la frigider). Peste fiecare bucata punem marinada. Asezam apoi cartofii in spatiile ramase goale. Adaugam ceapa taiata julienne si usturoiul taiat felii. Stopim totul cu 1-2 linguri de ulei de masline si adaugam apoi supa de pui sau apa.


Dam la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ o ora. Din cand in cand stropim carnea cu sosul din tava. Servim cald cu muraturi sau salata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui marinat si cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

mirela0911 1

01.03.2011, 16:43

Delicios

La Ancuta 1

01.03.2011, 20:01

Multumesc Lau. Piticul meu va daruieste la toate cate o floare mov (nu prea se vede, pentru ca, ca e poza micuta)

La Ancuta 1

01.03.2011, 20:02

Multumesc Mirela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulouri din piept de pui umplut si invelit in bacon