Pui pe morcovi

de ionix in Pui, 3 Noi 2010 | 1859 vizualizari

 

"plezneala" in bucatarie... se pare c-a iesit ceva pe gustul sotului :D

 

INGREDIENTE

  • 5 ciocanele
  • 10-12 morcovei (ai mei au fost lungi si subtiri)
  • 4 cepe mari
  • 6-7 catei de usturoi
  • busuoic
  • cozile de la o legatura de patrunjel
  • sare, piper
  • apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui pe morcovi:

Se pune uleiul la incins si punem carnea la prajit, dupa ce am spalat-o bine.


Intre timp pregatim legumele: morcovii taiati rondele, ceapa taiata solzisori, cozile taiate marunt, usturoiul taiat feliute. Peste carne punem cam 3-4 linguri cu apa, punem capac pe tigaie si lasam la inabusit. Spre final adaugam, sare, piper, busuioc si 2 catei de usturoi. Mai lasam la inabusit inca 2-3 minute si scoatem din tigaie, cu tot cu usturoi.


In uleiul in care am prajit carnea vom pune ceapa la calit impreuna cu o lingura cu apa. Cand s-a inmuiat putin punem si morcovii. Mai lasam 2-3 minute, amestecand intruna, si adaugam cozile de pantrunjel. Turnam apa cat sa acopere legumele, punem un capac pe tigaie si dam la foc mediu. Amestecam din cand in cand iar spre final, cand morcovii incep sa se inmoaie putin, adaugam: sare, piper, putin busuioc si restul de usturoi. Mai lasam 2-3 minute si amestecam bine. Stingem focul si punem puiul pe morcovi, punem capacul pe tigaie si lasam sa se inabuse.


Se serveste cald alaturi de un vin bun.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

sa nu va sperie cantitatea mare de apa... o sa scada considerabil... 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pe morcovi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

La Ancuta 1

03.11.2010, 22:26

vanilla 1

04.11.2010, 13:18

SUPER!!!!

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 22:51

foarte bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lebar de casa
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu carne la cuptor