Pui pe sticla la cuptor

de MotanLaOale in Pui, 22 Mai 2015 | 6718 vizualizari

 

Asa se cheama reteta dar eu a trebuit sa-l "trag" pe un borcan deoarece era prea mare si nu intra in cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui (1,850 kg a avut)
  • 50ml ulei de masline
  • 2 linguri boia de ardei
  • 3 linguri vegeta
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita rozmarin
  • zeama de la o lamaie
  • un borcan inalt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui pe sticla la cuptor:

Puiul se curata si se spala bine.

Se amesteca toate ingredientele pana se face o pasta.

Se unge bine puiul, exterior si interior, cu pasta obtinuta si se lasa la frigider 1 ora.

Dupa marinare am umplut borcanul cu apa in care am pus zeama de lamaie si cimbru si am "tras" puiul pe borcan.

Am legat pulpele sa stea fixe si l-am pus intr-o tava cu apa in care am mai pus din mirodenii.

Am stropit puiul cu ulei si l-am introdus in cuptor pentru 1,5-2 ore.

Din cand in cand se unge puiul cu zeama din tava.

Daca scade prea mult apa din tava se completeaza.

Cand patrunde furculita usor in piept si este rumenit frumos este gata.

Se scoate din cuptor, se scoate de pe borcan, se desface ata si este gata de servit.

Se poate servi cu orice garnitura cu mujdei de usturoi sau salata.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Timpul de tinere in cuptor depinde de marimea puiului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pe sticla la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui