Pui pe sticla la cuptor

de MotanLaOale in Pui, 22 Mai 2015 | 6755 vizualizari

 

Asa se cheama reteta dar eu a trebuit sa-l "trag" pe un borcan deoarece era prea mare si nu intra in cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui (1,850 kg a avut)
  • 50ml ulei de masline
  • 2 linguri boia de ardei
  • 3 linguri vegeta
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita rozmarin
  • zeama de la o lamaie
  • un borcan inalt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui pe sticla la cuptor:

Puiul se curata si se spala bine.

Se amesteca toate ingredientele pana se face o pasta.

Se unge bine puiul, exterior si interior, cu pasta obtinuta si se lasa la frigider 1 ora.

Dupa marinare am umplut borcanul cu apa in care am pus zeama de lamaie si cimbru si am "tras" puiul pe borcan.

Am legat pulpele sa stea fixe si l-am pus intr-o tava cu apa in care am mai pus din mirodenii.

Am stropit puiul cu ulei si l-am introdus in cuptor pentru 1,5-2 ore.

Din cand in cand se unge puiul cu zeama din tava.

Daca scade prea mult apa din tava se completeaza.

Cand patrunde furculita usor in piept si este rumenit frumos este gata.

Se scoate din cuptor, se scoate de pe borcan, se desface ata si este gata de servit.

Se poate servi cu orice garnitura cu mujdei de usturoi sau salata.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Timpul de tinere in cuptor depinde de marimea puiului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pe sticla la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Varza dulce cu carne de pui