Pui pe sticla la cuptor

de MotanLaOale in Pui, 22 Mai 2015 | 6852 vizualizari

 

Asa se cheama reteta dar eu a trebuit sa-l "trag" pe un borcan deoarece era prea mare si nu intra in cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui (1,850 kg a avut)
  • 50ml ulei de masline
  • 2 linguri boia de ardei
  • 3 linguri vegeta
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita rozmarin
  • zeama de la o lamaie
  • un borcan inalt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui pe sticla la cuptor:

Puiul se curata si se spala bine.

Se amesteca toate ingredientele pana se face o pasta.

Se unge bine puiul, exterior si interior, cu pasta obtinuta si se lasa la frigider 1 ora.

Dupa marinare am umplut borcanul cu apa in care am pus zeama de lamaie si cimbru si am "tras" puiul pe borcan.

Am legat pulpele sa stea fixe si l-am pus intr-o tava cu apa in care am mai pus din mirodenii.

Am stropit puiul cu ulei si l-am introdus in cuptor pentru 1,5-2 ore.

Din cand in cand se unge puiul cu zeama din tava.

Daca scade prea mult apa din tava se completeaza.

Cand patrunde furculita usor in piept si este rumenit frumos este gata.

Se scoate din cuptor, se scoate de pe borcan, se desface ata si este gata de servit.

Se poate servi cu orice garnitura cu mujdei de usturoi sau salata.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Timpul de tinere in cuptor depinde de marimea puiului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pe sticla la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui