Pui picant chinezesc

de AndreeaJ in Pui, 24 Ian 2011 | 6487 vizualizari

 

Este un tip de mancare tipic bucatariei Sichuan, bineinteles ca are ardei mult si este foarte picant. Insa gradul de "iutenie" il puteti decide singuri, dupa cantitatea de ardei adaugata. Ceea ce este special acestui pui este insa...piperul Sichuan. La o prima vedere, bobitele par doar sa fie niste cojite de piper, dar au un parfum special si un gust aparte, nimic nu le poate inlocui. Eu am gasit acest piper intr-un super market chinezesc, in general se gaseste destul de usor la magazinele chinezesti pentru ca este destul de raspandit.

 

INGREDIENTE

  • 6 aripi de pui
  • 2 lingurite sos de soia
  • 14 ardei iuti uscati
  • 1/2 lingurita sare
  • piper Sichuan
  • 150 g ulei de arahide sau ulei vegetal pentru prajit
  • 10-15 arahide crude
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui picant chinezesc:

Aripioarele de pui se taie in bucati mai mici, se sareaza, se stropesc cu cele 2 lingurite de sos de soia si se lasa la frigider pentru 20 de minute.
In wok sau intr-o tigaie normala, incingem uleiul de arahide si adaugam boabele de piper Sichuan (atentie, la ulei!).Apoi se adauga si ardeii intregi, iuteala lor se va raspandi in tot uleiul si il va face picant, dar va emana un miros la fel de picant.In foarte scurt timp, cateva secunde chiar, ardeii vor capata o culoare maro, este timpul sa-i scoatem din tigaie si sa adaugam aripioarele de pui.

Aripioarele se prajesc bine in ulei, apoi se adauga din nou ardeiul si piperul scos mai devreme din tigaie.
Cand aproape este prajit puiul, adaugam arahidele crude, mai lasam pe foc pret de 1 minut pana se prajesc si arahidele si scoatem totul pe servetele de hartie.

Se servesc in cosulete de rachita sau bambus tapetate cu servetele de hartie

TIPS-URI

1

S-ar putea sa vi se para mult 14 bucati de ardei iute, dar nu sunt atat de multe pentru acest tip de mancare, aripioarele mele au fost cu gust iute-mediu, deci se pot pune si mai multi ardei

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui picant chinezesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulouri de pui cu sos de ciuperci