Pui prajit korean

de InvatsaBucataresccom in Pui, 3 Noi 2014 | 2487 vizualizari

 

Aceasta rețeta am încercat-o de curând, dar am dat greș în privința sosului. De ce am greșit? Pentru ca nu m-am documentat serios în privința sosului gochujang. După cum spuneam, eu reproduc rețete și bucătarul care a postat rețeta a spus ca acel sos, gochujang, este făcut din semințe de soia. Nu este adevărat! Baza sosului sunt ardeii iuți, la care se adaugă și puțin sos de soia. In orice caz, am fost la 3 marketuri asiatice și am întrebat de sosul gochujang, explicând ca este făcut din semințe de soia; evident ca nu am găsit ceea ce cautam. Am încercat sa îl reproduc și nu a ieșit cum ma așteptam. Acum sa nu înțelegeți ca a fost un eșec total, ci doar altceva decât rețeta originala. Iata rețeta...

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe superioare de pui
  • 6 lingurițe praf copt
  • 300g făină de orez
  • 50 grame făină grâu
  • 2 lingurițe boabe de susan
  • 1 linguriță pasta gochujang ( substitut – amestecați 1 linguriță de fulgi de ardei uscat cu 1 linguriță de sos de soia)
  • 1 linguriță miere
  • 2 lingurițe ulei de semințe de susan
  • 1 ceapă mică
  • 2 căței usturoi
  • 1 lingură ulei vegetal
  • 1 fir de ceapa verde pentru ornament
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui prajit korean:

Într-un castron se amesteca 2 lingurițe praf copt și 100 g faina de orez și se amesteca bine. În amestec, se adaugă pulpele și se acoperă bine cu acest mix. Cred ca în loc de faina de orez se poate folosi amidon de porumb. Tot acest amestec este folosit pentru a extrage umezeala din carne și de a o ajuta sa devina crocanta.


Într-un alt castron se pune restul de faina de orez, puțin praf de copt și cu faina de grâu, se amesteca și se adaugă apa ( circa 300ml ) pana se face un aluat subțire ca pentru clătite.


Într-o tigaie se adaugă ulei vegetal și se încinge pana în momentul în care, dacă puneți 2-3 picături de aluat, el se ridica imediat. Pulpele deja acoperite cu strat din primul mix se acoperă cu aluatul descris mai devreme și se prăjesc pana când sunt rumene, de obicei cam 4-5 minute pe fiecare parte. Se scot pe o farfurie cu prosoape de hârtie, pentru a extrage uleiul în exces. Nu va fie frica, va promit ca vor fi crocante indiferent dacă aveți sau nu prosoape de hârtie.


Sosul:


Se călesc usturoiul și ceapa pana sunt un pic rumene și se adaugă sucul de roșii, pasta gochujang, uleiul de semite de soia, mierea, semințele de soia și se fierb 3-4 minute la foc mic


Nota: Îmi cer scuze pentru poza incerta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui prajit korean" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Raluca57 1

04.11.2014, 07:59

O nebunie!!!!!

Sidy 1

04.11.2014, 08:25

Mie una...imi place !

dantes 1

04.11.2014, 09:04

Bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Nasi ( Orez prajit in stil indonezian cu legume si carne de pui)