Pui stroganoff

de Sylvia in Pui, 19 Dec 2011 | 8312 vizualizari

 

O minunatie de reteta numai buna pentru acest anotimp in care este binevenita o doza mai buna de calorii . Reteta celebra care a inconjurat pamantul este beef stroganoff/stroganov si numele se pare ca ii vine de unul din familia Stroganov, un diplomat cunoscut si pasionat de gastronomie. Prima reteta mentionata in 1861 in cartea de bucate Elena Molokhovets‘ reteta de baza era cu bucati de vita ( cuburi ) prajite in unt, realizat apoi un soc cu mustar si bouillon (fiertura) de legume si smantana, nu era in reteta nici ceapa, nici ciupercile, nici vinul, boia, pasta de rosii optionala si nelipsitul tarhon. Reteta a evoluat si preluat alte ingrediente, tarhonul final zic eu este o tusa de finete si aroma care ii da o distinctie aparte, preparatul este la fel facut atat din fasii de pui cat si din fasii de carne ne vita.

 

INGREDIENTE

  • piept de pui,
  • o nuca de unt,
  • sare , piper proaspat macinate ( eu folosesc pentru gatit sare de mare macinata ) ,
  • ciuperci champignon mici,
  • o ceapa mica taiata fin,
  • putina boia,
  • o jumatate lingurita de mustar,
  • 200 ml bouillon ( fiertura) de legume,
  • 100 ml vin alb,
  • o lingura smantana,
  • tarhon,
  • paste sau orez pentru garnitura ( eu am folosit paste proaspete)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui stroganoff:

Se pun la prajit in unt pentru inceput bucatile de carne de pui taiate fasii si condimentate cu sare si piper.


Scoatem bucatile de pui si repetam operatiunea separat cu ceapa si cu ciupercile. Se reunesc apoi toate ingredientele.


Se adauga boia, mustar, vin alb bouillon de legume si lasam sa clocoteasca cateva minute . Adaugam smantana si tarhonul si mai lasam sa “mijoteze” sa fiarba incet un minut. Pastele se fierb separat si se monteaza in farfurie cu un inel de montaj, vom obtine asa un “cuib” de paste . Le garnisim cu pui stroganoff si avem o minunatie in fata . Se servesc calde, acompaniate de un vin alb, va doresc pofta buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui stroganoff" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Cris2711 1

20.12.2011, 21:14

Ce reteta fina,imi place enorm de mult

Carmela07 1

23.02.2014, 21:43

MMMM, foarte bun! Am facut si eu...dar am pus si cativa catei de usturoi, da o aroma super mancarii (celor carora le place aceasta leguma minune, care se stie ca este un antibiotic natural, le recomand sa-l introduca in reteta). Merge foarte bine si cu vita si cu pui. Pofta buna!

Panacris 1

08.02.2015, 11:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!