Stufat de pui

de Brindusa in Pui, 24 Apr 2010 | 3558 vizualizari

 

Ce faci cand ai in frigider o groaza de ceapa si usturoi verde (de la tara)? Stufat, of course! Stiu ca cel de miel e o minunatie, dar eu nici sa nu vad asa ceva in farfurie. Puiul sa traiasca.

 

INGREDIENTE

  • 500 g pui (piept dezosat am avut eu) taiat bucati
  • 2 cepe, taiate marunt
  • 5 catei usturoi, taiati marunt
  • 20 fire cepa/usturoi verde
  • 300 ml suc de rosii
  • 1lingura amidon de porumb
  • 5 linguri ulei
  • sare dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stufat de pui:

Fierbe ceapa/usturoiul verde intregi in apa cat sa le acopere, cam 10 minute (sa se inmoaie). Nu amesteca, ca sa nu se incurce cozile. Strecoara si pastreaza apa. Cand s-au racit rasuceste-le sub forma de cununite, cat mai strans (eu fac asta cu o furculita pe care o rotesc).


In uleiul incins prajeste bucatile de pui pe toate partile, pana devin aurii. Pune ceapa si usturoiul tocate si caleste la foc mediu. Adauga din apa in care a fiert ceapa si lasa pana ce puiul e aproape fiert. Adauga sucul de rosii , potriveste de sare si lasa sa se formeze sosul. Pune cununitele de ceapa/usturoi in sos. Amesteca amidonul cu putina zeama de la ceapa si toarna-l in sos ca sa-l lege. Da cateva clocote.

 

TIPS-URI

1

Mai gustos, dar ceva mai nesanatos, e sa prajesti cununitele de ceapa in unt si asa sa le pui in sos. Eu le las neprajite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat de pui" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Bucataras 1

24.04.2010, 22:32

da, ai scris voi cu c (am modificat din nou mesajul tau, acum e corect

Dana Cristea - pusikmea 1

24.04.2010, 22:54

vai de mine, imi cer scuze promit ca nu mai fac

Brindusa 1

24.04.2010, 22:58

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Stufat de pui