Pui umplut cu unt cu ierburi aromate la cuptor

de rivka in Pui, 13 Iul 2010 | 3867 vizualizari

 

dupa o idee preluata de la epurasha2bb

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de cca 1 kg 200
  • cca 80 grame unt la temp camerei
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita amestec condimente pt pui
  • 1 jumatate de lingurita piper negru macinat
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita coriandru
  • 2 lingurite patrunjel uscat
  • 2 lingurite rozmarin
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut cu unt cu ierburi aromate la cuptor:

Se pune puiul spalat bine sub jet de apa rece intr-un castron cu apa rece si sare si se lasa cam o ora.


Se scoate din apa, se spala bine pe toate partile se umple inauntru cu aproape tot untul amestecat cu condimentele enumerate mai putin rozmarinul, ardeiul capia si ceapa, cu restul de unt se unge puiul la suprafata.Se inchide gaura cu organele, eu am pus ca si capac ficatelul si pipota.


Se aseaza puiul intr-un vas de cuptor de preferinta ceramic iese mai bun.


Se taie ardeiul capia marunt si se stropeste peste pui, ceapa se taie in 4 se pune in vas, se stropeste totul cu rozmarin si cele 2 linguri ulei masline , se acopera binne cu capac sau folie de aluminiu si se da la rece vreo 4, 5 ore.


Puiul se da la cuptor la cca 240 grade cca 90 minute in ultimele 15 minute se descopera si cu o lingura adanca se stropeste din cand in cand cu sosul(bulionul) format in tava.


Am servit cu puree de cartofi facut fara unt (caci am stropit pureul cu sos de unt de la pui) e jammieeeee.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu unt cu ierburi aromate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Ina 1

14.07.2010, 22:22

mah, eu am fost atenta la reteta, n-am vazut cum sta puiul ala cracit asa

ada 1

16.07.2010, 22:25

nadina73 1

17.07.2010, 17:11

ce bine arata rivsuper 5 furcu mari de tot

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui pe pat de varza calita