Piure de mazăre cu pui

de ionix in Pui, 16 Oct 2010 | 4177 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru sosul cu pui:

  • 5 pulpe superioare
  • 2 cepe
  • 3-4 catei de usturoi
  • 150 ml suc de rosii
  • foaie de dafin
  • 2 linguri cu ulei
  • 4 linguri cu apa
  • putin busuioc uscat

  Pentru piure de mazare:

  • 600 g mazare
  • Doua morcovi
  • Doua cepe
  • Sare, piper
  • 3 linguri cu unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de mazăre cu pui:

Preparare sos:


Se incinge uleiul bine si se pune ceapa taiata julien la calit.


Se pune carnita si apa iar apoi se lasa la calit vreo 5-6 minute.


Se adauga usturoiul taiat feliute, se pune capacul pe ceaun si se lasa la inabusit.


Daca mai este nevoie mai adaugati apa, sa nu se arda.


Cand este carnea aproape gata, adaugam sosul de rosii si foaia de dafin.


Se lasa pana scade putin iar apoi se pune sare, busuioc si piper dupa gust.



Preparare piure de mazare:


Mazarea se spala bine si se pune la fiert cu morcovii si cepele taiata cubulete mici.


Se fierbe la foc mediu, pentru a nu lua apa.


Cand au fiert bine, scurgem legumele iar apoi se paseaza bine.


Pasta de mazare se amesteca cu untul, sare si piper.


Se aseaza piure de mazare iar peste punem sosul cu pui si presaram marar.


Se serveste cald.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de mazăre cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

gaby_duceag 1

17.10.2010, 23:36

ionix 1

17.10.2010, 23:39

@Nadina... n-am cum sa te egalez, nici in cantitate si nici in calitate mai, el ar manca numa' carne prajita

ionix 1

17.10.2010, 23:39

@Gaby.. vezi ca-mi lasi saliva pe aici si mi-e lene sa sterg

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Crostini cu piure de mazare si ceva fin