Pui umplut cu unt cu ierburi aromate la cuptor

de rivka in Pui, 13 Iul 2010 | 5727 vizualizari

 

dupa o idee preluata de la epurasha2bb

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de cca 1 kg 200
  • cca 80 grame unt la temp camerei
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita amestec condimente pt pui
  • 1 jumatate de lingurita piper negru macinat
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita coriandru
  • 2 lingurite patrunjel uscat
  • 2 lingurite rozmarin
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut cu unt cu ierburi aromate la cuptor:

Se pune puiul spalat bine sub jet de apa rece intr-un castron cu apa rece si sare si se lasa cam o ora.

Se scoate din apa, se spala bine pe toate partile se umple inauntru cu aproape tot untul amestecat cu condimentele enumerate mai putin rozmarinul, ardeiul capia si ceapa, cu restul de unt se unge puiul la suprafata.Se inchide gaura cu organele, eu am pus ca si capac ficatelul si pipota.

Se aseaza puiul intr-un vas de cuptor de preferinta ceramic iese mai bun.

Se taie ardeiul capia marunt si se stropeste peste pui, ceapa se taie in 4 se pune in vas, se stropeste totul cu rozmarin si cele 2 linguri ulei masline , se acopera binne cu capac sau folie de aluminiu si se da la rece vreo 4, 5 ore.

Puiul se da la cuptor la cca 240 grade cca 90 minute in ultimele 15 minute se descopera si cu o lingura adanca se stropeste din cand in cand cu sosul(bulionul) format in tava.

Am servit cu puree de cartofi facut fara unt (caci am stropit pureul cu sos de unt de la pui) e jammieeeee.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu unt cu ierburi aromate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Ina 1

14.07.2010, 22:22

mah, eu am fost atenta la reteta, n-am vazut cum sta puiul ala cracit asa

ada 1

16.07.2010, 22:25

nadina73 1

17.07.2010, 17:11

ce bine arata rivsuper 5 furcu mari de tot

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la cuptor cu pilaf de orez