Pui umplut in crusta de ierburi

de adnia in Pui, 27 Ian 2013 | 2717 vizualizari

 

Am mai spus ca sunt maaare fan vase romane (sau de lut)....si cum aveam in frigider un pui grill frumos si proaspat, i-am pus gand rau:). Si tot uitandu-ma eu pe aici, mi-am gasit inspiratia toooocmai la Mimi "acasa", dar bineinteles ca mi-am pus si eu amprenta personala asupra puiului!

 

INGREDIENTE

  • Deci, avem nevoie de: 
  • 1 pui grill
  • 100 gr. unt
  • condimente (sare, piper, paprika, cimbru, maghiran, coriandru, busuioc, usturoi...si ce va mai place)
  • 1 mar mic
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa medie
  • 2 morcovi
  • 1 conserva mica de ciuperci
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut in crusta de ierburi:

 

Am umpult vasul roman cu apa si l-am lasat asa cca 30 min. Intre timp, m-am ocupat de pui si am taiat usor pielea de pe "burta", apoi, cu degetele, am desprins pielea de pe carne, si am asezat-o usor pe partile laterale ale puiului, ca o paturica.Apoi am luat untul topit la temperatura camerei, l-am alifiat bine si l-am amestecat cu sare, piper si usturoi pisat (2 catei mici) si l-am aplicat pe burta puiului.

Urmatoare operatiune a fost sa pun pielea puiului inapoi la locul ei si s-o "cos" cu scobitori, ca sa ramana fixata. Dupa care m-am ocupat de umplutura: intr-o lingura de ulei am calit ceapa taiata marunt, apoi am adaugat morcovii si la sfarsit ciupercile si putina sare. Dupa ce umplutura s-a racit putin, am umplut puiul , si ca sa fiu sigura ca nu se va scurge, am fixat-o cu un mar mic.

Apoi am transferat puiul in vasul roman din care am scurs apa si l-am imbracat intr-o crusta de ierburi uscate: cimbru, maghiran, busuioc si putina paprika.

Am pus vasul in cuptorul rece si am crescut temperatura treptat, pana ce s-a incins bine, iar carnea s-a patruns. Am stropit totul cu doua pahare de vin alb si l-am lasat in cuptor inca putin, pana cand puiul s-a rumenit.Acum e momentul sa-l scoatem din vasul lui si sa-l transferam pe o tava si servit cu garnitura la alegere. Dar cum puiul meu a zburat direct in farfurii, n-am mai apucat sa-i fac si poza frumoasa de prezentare, asa ca va arat doar cum era el cand l-am scos din cuptor.

A fost foarte fraged (pana si oasele s-au taiat extrem de usor), suculent si aromat! Sper ca v-a placut reteta mea si veti dori s-o incercati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut in crusta de ierburi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Panacris 1

28.01.2013, 08:38

adry88 1

28.01.2013, 10:50

foarte bun si aromat

Sim0na 1

28.01.2013, 21:16

Delicios!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Snitel de pui cu mozzarella