Pulpa de curcan impanata la cuptor

de cristeena20 in Curcan, 25 Mai 2014 | 4941 vizualizari

 

O friptura ce se topeste in gura...

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa mare superioara de curcan
  • 5-6 catei de usturoi
  • sare, piper, cimbru verde, pasta de ardei, 2 linguri untura, praf de usturoi
  • vin alb
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan impanata la cuptor:

- Prima data marinam carnea. Pul a superioara se spala si se sterge cu un servet absorbant. Facem crestaturi cu un cutit si introducem catei de usturoi taiati bastonase pe lungime. Presaram cu sare , piper si ungem cu pasta rezultata din untura, putin ulei de masline, catei de usturoi, pasta d epaprica, cimbru verde,sare, piper negru.Acest amestec in punem in blender si obtinem o pasta aromata. Ungem bine pulpa pe toate partile si stropim cu vin alb. Lasam la frigider acoperita cel putin 4 ore (se poate lasa de cu seara )


- Intr-o tava taiem o capatana de usturoi pe jumate si asezam cu mijlocul in jos Aduagam din sosul facut, punem pulpa deasupra usturoiulul asezat in tava si turnam marinata peste . Acoperim cu folie de aluminiu si dam la foc incins (220 grade) Dupa 30 minute intoarcem si mai acoperim cca 30 minute. Apoi scoatem folia, intoarcem dion nou pulpa si turnam un mujdei de usturoi facut din usturoi pisat cu sare si apa. Lasam pana se prajeste bine pulpa (cand intepam cu un cutit sa nu iasa lichid roz.


- Se serveste feliata alaturi de garnitura dorita. Eu am facut cartofi aurii si salata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan impanata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Aurelia 07_07 1

25.05.2014, 22:56

mihaelar63 1

26.05.2014, 11:30

Super !!!

kukibella 1

27.05.2014, 13:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan la cuptor