Pulpa de curcan impanata la cuptor

de cristeena20 in Curcan, 25 Mai 2014 | 12506 vizualizari

 

O friptura ce se topeste in gura...

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa mare superioara de curcan
  • 5-6 catei de usturoi
  • sare, piper, cimbru verde, pasta de ardei, 2 linguri untura, praf de usturoi
  • vin alb
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan impanata la cuptor:

- Prima data marinam carnea. Pul a superioara se spala si se sterge cu un servet absorbant. Facem crestaturi cu un cutit  si introducem catei de usturoi taiati bastonase pe lungime. Presaram cu sare , piper si ungem cu pasta rezultata din untura, putin ulei de masline, catei de usturoi, pasta d epaprica, cimbru verde,sare, piper negru.Acest amestec in punem in blender si obtinem o pasta aromata. Ungem bine pulpa pe toate partile si stropim cu vin alb. Lasam la frigider acoperita cel putin 4 ore (se poate lasa de cu seara )

- Intr-o tava taiem o capatana de usturoi pe jumate si asezam cu mijlocul in jos Aduagam din sosul facut, punem pulpa deasupra usturoiulul asezat in tava si turnam marinata peste . Acoperim cu folie de aluminiu si dam la foc incins (220 grade) Dupa 30 minute intoarcem si mai acoperim cca 30 minute. Apoi scoatem folia, intoarcem dion nou pulpa si turnam un mujdei de usturoi facut din usturoi pisat cu sare si apa. Lasam pana se prajeste bine pulpa (cand intepam cu un cutit sa nu iasa lichid roz.

- Se serveste feliata alaturi de garnitura dorita. Eu am facut cartofi aurii si salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan impanata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rasol de curcan la cuptor in sos de rosii