Curcan cu ceapă şi sos cu piure

de madi_marin in Curcan, 4 Feb 2012 | 2777 vizualizari

 

În ultima vreme nu prea am mai mâncat carne de pui.Am înlocuit-o cu carnea de curcan.Se pare ca e mai sănătoasă, cu mai puţin colesterol decat puiul….asta dacă alegi pieptul sau pulpele.Eu am ales pentru acest preparat simplu pulpă dezosată şi tăiată bucăţele…un fel de gulaş …daca pot să îi spun aşa. Se pregateşte foarte repede pentru că e fragedă şi e şi foarte gustoasă.Încercaţi şi voi.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de curcan
  • 1 ceapă
  • câţiva căţei de usturoi
  • passata de roşii
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu ceapă şi sos cu piure:

Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în puţin ulei. Se rumeneşte frumos, apoi se adaugă bucăţelele de carne presărate cu sare şi piper. Se pune apă caldă cât să o acopere şi se lasă să fiarbă la foc potrivit. Cand aproape a scăzut se mai adaugă puţină apă şi passata de roşii. Se toacă usturoiul şi se pune şi el. Se lasă vasul pe foc până s-a concentrat sosul.


Se serveşte cu piure de cartofi sau altă garnitură la alegere.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu ceapă şi sos cu piure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

mirela0911 1

05.02.2012, 18:09

Ce bun trebuie sa fie!

madi_marin 1

05.02.2012, 20:24

sufletista...multumesc...

madi_marin 1

05.02.2012, 20:24

mirela...chiar a fost bun...si atat de simplu...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Curcan la gratar cu cartofi in sos de maioneza