Pulpă de curcan la cuptor

de adriana65 in Curcan, 17 Feb 2013 | 4495 vizualizari

 

Poate deja aţi hotărât ce puneţi pe masa de prânz din această zi. Pentru cei care nu s-au hotărât sau pentru duminica viitoare, vin cu o sugestie: pulpă de curcan la cuptor. La noi a fost foarte apreciată duminica trecută.

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpă mare de curcan
  • 300 g morcovi
  • 1 măr
  • 3 frunze de salvie
  • 1 crenguţă de rozmarin verde

Pentru marinată:

  • 1/2 linguriţă cimbru uscat
  • 1/2 linguriţă busuioc uscat
  • 1/2 linguriţă rozmarin uscat
  • 1 linguriţă praf de chili
  • 1 linguriţă muştar boabe de Dijon
  • 100 ml vin
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpă de curcan la cuptor:

Intr-o pungă  rezistentă puneţi mirodeniile uscate, muştarul, uleiul, vinul, condimentele, ceapa tăiată peştişori şi usturoiul zdrobit. Închideţi punga şi agiaţi pentru omogenizare.

Pulpa de curcan spălată şi ştearsă de apă se introduce în pungă, se sigilează şi se dă la rece pentru 2 - 3 ore.

Pulpa de curcan marinată se pune într-o tavă alături de marinata în care a stat. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la o temperatură de 190 grade.

După o oră se scoate tava din cuptor şi se pun cartofi tăiaţi sferturi,  morcovi şi un măr tăiat felii. 

Se pune din nou folia şi se mai lasă la cuptor 30 minute.Se scoate folia de aluminiu, se ridică temperatura cuptorului la 220 grade şi se mai lasă tava în cuptor 

15 minute sau până când pulpa se rumeneşte frumos. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpă de curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan la tigaie cu sos de vin alb, mozzarella si piersici