Pulpa de curcan la cuptor

de T I M E A in Curcan, 23 Sep 2014 | 14657 vizualizari

 

Nu am ce sa va zic prea multe aici decat ca e un pranz perfect in orice zi.
Servita cu o salata de cruditati cu legume din gradina, e o mancare usoara si foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 buc pulpa de curcan (daca sunteti o familie mai numeroasa aveti nevoie de 2 pulpe)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1/2 lingurita pudra de ghimbir
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita boabe de coriandru
  • 1/2 lingurita boabe de piper
  • 1 capatana de usturoi (sau o jumatate daca e foarte mare)
  • 2 cepe
  • 10 cartofi + un pic de ulei, 1/2 lingurita sare, un pic de piper macinat, 1 lingurita boia de ardei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan la cuptor:

Amestecam intr-un bol uleiul de masline cu condimentele mentionate in prima parte.

Ungem cu acest ulei aromat pulpa de pe care eu am luat mai intai pielea si am crestat carnea pe langa os de o parte si de alta.

O lasam asa in bol la rece minim 30 de minute.

In acest timp curatam, usturoiul, ceapa si cartofii.

Cartofii spalati ii taiem in 4-8, depinde de marime.

Intr-o tava sptropim putin ulei si adaugam sarea, piperul si paprika.

Cartofii feliati ii punem in tava si ii tavalim prin uleiul condimentat

Scoatem carnea si o intepam din loc in loc punand in aceste gauri bucatile de usturoi.

Asezam carnea in mijlocul tavii intre cartofi iar ceapa o feliem si o punem peste cartofi.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade,mai intai cu o folie de Al deasupra ( cam 30 de minute) apoi fara folie inca 30 de minute intorcand pulpa de pe o parte pe alta la interval de 15 minute.

Scoatem tava din cuptor si servim carnea de curcan feliata alaturi de cartofi.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Lasati neaparat sa stea carnea minim 30 de minute cu condimetele si daca va grabiti in acest timp pregatiti cartofii

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Iahnie de fasole, de post
  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan la cuptor