Pulpa de curcan la cuptor, cu cartofi

de oanapl in Curcan, 6 Noi 2021 | 4780 vizualizari

 

Pentru această rețetă delicioasă m-am inspirat de la Oana Igretiu de la Savori Urbane. Vă invit să o încercați și voi, deoarece pulpa este fragedă și gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • o pulpă de curcan
  • sare
  • piper
  • boia dulce afumată
  • 3-4 catei de usturoi
  • 500g de cartofi
  • mix de condimente pentru cartofi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • pentru saramură:
  • 1 linguriță cu vârf de sare la fiecare 250 ml de apă
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan la cuptor, cu cartofi:

Pentru a frăgezi carnea, o pui în saramură.
Prepari saramura din apă rece în care dizolvi sare de bucătărie: câte 1 linguriță cu vârf de sare la fiecare 250 ml de apă. Scufunzi carnea în această soluție sărată și o lași la frigider de la 2-3 ore (la feliile de carne sau piesele mai mici) la 24 de ore pentru pulpe de curcan sau aripi Dai vasul la rece pentru 24 de ore.

Carnea își trage exact atâta sare de câtă are nevoie.
Scoți pulpele din saramură de la frigider și le ștergi bine cu șervețele absorbante. Așezi pulpa într-o tavă adâncă și mare și sărezi, piperezi și presari boia dulce (paprika). Nu pui foarte multă sare deoarece și-a tras din saramură.
Cureți usturoiul și îl tai în felii subțiri. Introduci câteva felii de usturoi sub pielea pulpei iar pe restul le împrăștii la suprafață. 
Lași  tava o oră pe masa de bucătărie ca să se încălzească puțin. 
Încingi cuptorul la 200 C. Torni o ceșcuță de apă în tavă și o acoperi cu o folie de aluminiu. Dai tava la cuptor pentru 40 de minute. Pulpa lasă din apa absorbită în timpul marinării.
Între timp speli cartofii și îi tai în rondele. Clătești rondelele în mai multe ape reci ca să scoți amidonul din ele și să nu se lipească unele de altele la copt.

După 40 de minute adaugi și cartofii, bine scurși de apă și sărați ușor.Îi presari cu condimente și îi stropești cu puțin ulei și amesteci bine cu mîinile. Îi împrăștii în tavă, lângă pulpă.
Acoperi tava din nou cu folia de aluminiu și o dai o oră la cuptor la 200 C, apoi îndepărtezi folia și mai lași 20 de minute să se rumenească.
Lași carnea să se odihnească în tavă vreo 15 minute înainte de a servi. 

Puteți servi preparatul cu murături.

TIPS-URI

1

Carnea își trage exact atâta sare de câtă are nevoie. Nu pui foarte multă sare deoarece și-a tras din saramură.

2

Lași carnea să se odihnească în tavă vreo 15 minute înainte de a servi. Orice carne friptă are nevoie de câteva minute de repaos, timp ân care fibrele musculare se destind iar sucurile proprii se redistribuie, sporind frăgezimea cărnii.

3

Nu cumva să o crestați! Osul este un bun conducător de căldură și va ajuta la gătirea cărnii și din interior spre exterior. Dacă se crestează carnea până la os se vor scurge toate sucurile naturale iar carnea va deveni seacă.

4

Orice carne friptă are nevoie de câteva minute de repaos, timp în care fibrele musculare se destind iar sucurile proprii se redistribuie, sporind frăgezimea cărnii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan la cuptor, cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan marinat in crusta de mustar si ierburi aromatice la cuptor