Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
bun si ca pranz si ca cina
Carnea de curcan se spala si se pune intr-o oala la pe foc. Cand da in clocot se spumeaza bine, apoi se pune sare si se mai lasa vreo 10 minute la fiert. Se scoate apoi pe o farfurie, se portioneaza si se pune intr-o tigaie cu ulei de masline, se presara cu condimente pt carne, se pune jumatate de tija de telina si un catel de usturoi si putina zeama in care a fiert. Se lasa sa se faca inabusit, sub capac, la foc mic, la nevoie mai adaugam zeama de carne. Cine doreste mai picant se poate adauga si putin praf de ardei iute.
O cescuta de orez se pune la fiert cu 3 cescute de apa, se sareaza si se adauga cand da in clocot, morcovul taiat cubulete si cealalta jumatate de telina. Se lasa pana se absoarbe complet apa. S[re sfarsit, cu vreo 5 minute inainte, se adauga curry dupa gust, si cateva frunze de marar maruntite. Se mai pune si putina vegeta,.
Se serveste cu o salata verde alaturi. Foarte buna!
1
eu, de obicei cand gatesc carne, si cea pt felul II, intai o pun la foc cu apa, asa o spumez bine, si o las si putin sa se patrunda, apoi o gatesc dupa cum doresc
2
astfel, apa in care am fiert partial carnea, o pot folosi la alte preparate, fiind mai gustoasa decat apa pura.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult