Tocanita cu pipote de curcan

de -Licurici- in Curcan, 17 Iun 2015 | 8579 vizualizari

 

Am avut pofta de un sos de rosii cu ceapa multa si m-am gandit ca ar merge foarte bine cu pipotele care le aveam in congelator.

 

INGREDIENTE

  • 500 g pipote de curcan
  • 2 cepe
  • 8 rosii coapte
  • 6 catei de usturoi
  • condimente (sare, piper, mic de ierburi aromatice, curry, fulgi de chilli)
  • marar, patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu pipote de curcan:

  • Am spalat pipotele, apoi le-am taiat in bucati mai mici (sa se fiarba mai bine).
  • Rosiile le-am curatat de coaja, apoi le-am taiat bucatele mici si am pastrat sucul care l-au lasat.
  • Ceapa si usturoiul le-am tocat marunt.
  • Am pus o cratita pe foc cu putin ulei, am adaugat pipotele, le-am lasat sa se prajeasca cam 5 min, dupa care am pus un pahar cu apa si le-am lasat sa fiarba 40 min, pana a scazut apa.
  • Dupa 40 min, am adaugat ceapa si usturoiul, le-am lasat sa se caleasca putin, apoi am adaugat rosiile si condimentele.
  • Le-am mai lasat inca 40 de min pe foc.
  • la sfarsit, am adaugat marar si patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu pipote de curcan" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan la grill