Pulpa de curcan pe pat de ardei in 3 culori

de Cocktail_of_Senses in Curcan, 12 Mar 2014 | 1946 vizualizari

 

Astazi am preparat curcan cu o garnitura in stil asiatic din ardei gras. Veti afla in cele ce urmeaza si cateva trucuri pentru a obtine friptura perfecta!

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa intreaga de curcan
  • 50 ml vin alb
  • 50 ml apa
  • 4 felii bacon
  • 1 ardei gras rosu-
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras verde
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingura miere
  • 2 linguri sos de soia
  • 1-2 linguri sos worcestershire
  • ulei de masline
  • 1 lingurita chimion
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 1 lingurita curry
  • sare de mare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan pe pat de ardei in 3 culori:

Incingeti cuptorul la 190 grade si ocupati-va de curcan. Condimentati carnea cu chimion, curry, sare de mare, piper, boabe de mustar si asezati-o intr-o tava termorezistenta. Tunati apoi in tava vinul, iar daca o doriti mai frageda si putina apa.


Acoperiti pulpa cu felii de bacon si introduceti la cuptor pentru aproximativ 1 ora si jumatate, timp in care puteti deschide cuptorul pentru a scalda carnea in sosul format in tava cu ajutorul unei linguri.


Intre timp va puteti apuca de garnitura. Caliti ceapa taiata julien in putin ulei de masline, adaugati ardeii taiati fasii de grosimi aproximativ egale, iar cand acestea se inmoaie adaugati si usturoiul taiat felii subtiri. Asezonati garnitura cu miere, sos de soia, sos worchestershire, putina sare si piper si mai lasati cateva minute pe foc, amestecand constant.



Friptura a iesit foarte gustoasa si frageda si s-a potrivit de minune cu garnitura un pic dulce, dar in acelasi timp sarata. Nu va sfiiti sa folositi sosul lasat in tava in urma coacerii curcanului. Este de-a dreptul delicios!


Serviti preparatul cald, alaturi de un pahar de vin bun.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan pe pat de ardei in 3 culori" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

13.03.2014, 10:57

Bun!

kukibella 1

13.03.2014, 11:52

danakarin 1

15.03.2014, 07:18

Delicioasa combinatie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

RETETA RECOMANDATA
Friptura asortata la cuptor