Pulpa de curcan rumena

de mihaelar63 in Curcan, 10 Feb 2010 | 12429 vizualizari

 

e sezonul in care putem gati linistite la cuptor fara grija ca se face prea cald in casa .

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa curcan [ aprox 1.2 kg]
  • 4 catei usturoi
  • 2 rosii
  • 4 rosii cherry
  • busuioc
  • 5 cm radacina ghimbir 
  • 100 ml ulei masline
  • sare
  • piper
  • zeama de la  o lamaie
  • 300 gr ciuperci

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan rumena:

1.   din ulei sare , piper , ghimbir razuit , zeama de lamaie , busuioc [ eu am avut doar uscat ]se face o marinata cu care se maseaza bine pulpa [ bineinteles ca cea de curcan ], care in prealabil a fost bine curatata si spalata .

2.  pulpa de curcan se acopera cu o folie si se lasa la rece pana va fi preparata [ la mine a stat de seara pana dimineata ].

3. punem pulpa de curcan intr-o tava . o impanam cu usturoi ,. deasupra facem taieturi pe diagonala in care introducem felii de rosii , punem si o cana de apa .

4. dam carnea la cuptor cam 1 ora la foc mediu . din cand in cand , intoarcem pulpa .

5. verificam daca carnea este patrunsa , in acest moment punem ciupercile spalate  , patrunjel verde , apa daca mai este necesar  si mai lasati 15 min  pt rumenire .

TIPS-URI

1

in ultima etapa a coacerii stropiti cu zeama de lamaie ca friptura sa se rumeneasca frumos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan rumena" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Bunica 1

12.02.2010, 19:59

Multam fain ! A fost auzi! Ce inseamna ca a fost ? Ce , pentru noi nu a mai ramas o ciosvarta ? Hmmmm !

Sylvia 1

12.02.2010, 20:31

Excelent arata

mihaelar63 1

13.02.2010, 00:37

mai am una in congelator , asa ca n-a fi bai , mai facem

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Curcan cu ceapă şi sos cu piure