Pulpa de miel cu mancarica de stevie si ou pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

de madi_marin in Oaie, 16 Apr 2016 | 558 vizualizari

 

Cea de-a doua reţetă cu carne de miel marinată cu ajutorul caserolei de marinare FoodSaver şi a aparatului de vidat FoodSaver este cu pulpă de miel şi o mâncărică deliciasă şi uşor de pregătit din ştevie acrişoară şi ouă. Bineînţeles că puteţi servi friptura cu orice variantă de garnitură după preferinţă, însă eu am profitat de verdaţa din piaţă şi am ales o garnitură de sezon.

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpă de miel
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 legătură de leurdă
  • 1 legătură de mărar
  • 3 legături de ştevie
  • 4 ouă
  • 1 morcov
  • 1 ceapă roşie
  • condimente pentru miel
  • vin roşu
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper

ulei

Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de miel cu mancarica de stevie si ou pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver:

Se spală carnea şi se şterge.

Se condimentează cu amestecul special pentru miel, se pune în caserola de marinare împreună cu ceapa tocată, foaia de dafin, piper, vin şi apă sau supă de legume. Se acoperă caserola de marinare FoodSaver, se conectează furtunul de vidare în orificiul special reglat pe poziţia vidare, se dă drumul aparatului de vidat  Food Saver, iar când tot aerul este scos se mută butonul în poziţia închis, după care se deconectează furtunul şi se dă caserola la frigider pentru 30 de minute.

Între timp se pregăteşte mâncărica de ştevie şi ou: se opăresc frunzele de ştevie spălate bine în apă cu puţină sare. Se scurg,se răcesc şi se toacă.

Ceapa verde tocată şi ea mărunt se căleşte în puţin ulei alături de morcovul ras, apoi se adaugă ştevia pregătită mai înainte, leurda tocată, un pic de apă şi ouăle bătute ca pentru omletă. Se ţine la foc mic amestecând continuu până ce ouăle s-au închegat.

Se dă deoparte de pe foc şi se adaugă mărarul tocat.

După acest timp se devidează caserola , se scoate carnea şi se pune într-un vas de cuptor cu ulei, apă şi vin.

Se lasă la foc mediu să se rumenească frumos, mai adaugând din când în când apă şi vin la nevoie.

Se serveşte friptura alături de mncărica de ştevie.

Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel cu mancarica de stevie si ou pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

simona72 1

18.04.2016, 10:55

Nu am incercat mancarica de stievie...foarte faine retetele! Chiar imi era dor de pozele tale!

mirela0911 1

18.04.2016, 20:33

Ce rumena e pulpa si ce gustoasa o fi!

laura_n 1

19.04.2016, 10:28

Biig like, Maducule! Garnitura m-a cucerit iremediabil!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10850 puncte

Rux

Rux 9

10120 puncte

mirela0911

5400 puncte

Constelatialeu

4600 puncte

diaconta

4210 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciulama de pui cu mamaliga
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!