Drob de miel cu carne tocata amestec

de anca_rm in Oaie, 30 Mai 2017 | 1564 vizualizari

 

Pentru ca aveam in congelator o punga cu maruntaie de miel si niste carne tocata, am hotarat sa fac pentru masa de duminica un drob.
Organele de miel trebuie spalate si curatate de grasime.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg organe de miel 
  • 500 gr carne tocata amestec (porc + vita)
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 4-5 catei usturoi
  • 3 frunze leustean
  • 4 oua
  • sare
  •  piper
  • 1 lingurita pudra de ghimbir
  • 1 lingurita boia afumata
  • 2 linguri seminte susan
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel cu carne tocata amestec:

Asa cum am spus mai sus, am spalat si curatat foarte bine organele mielului.


Le punem intr-un vas mare, cu apa si o lingura de sare, la fiert, pentru 40-50 minute.


Le lasam sa se raceasca si, de aceasta data, le-am taiat in bucati mici.


Ceapa verde, usturoiul si frunzele de leustean le-am spalat foarte bine si le-am taiat si pe ele, cat de mici am putut.


Ceapa veche o taiem cat mai marunta si pe foc, intr-o tigaie destul de mare, o calim impreuna cu uleiul, pana cand se moaie. Adaugam organele de miel taiate marunt, adaugam condimentele si lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pentru 5 minute.


Intr-un castron, punem carnea tocata, ceapa calita si organele, ceapa verde, usturoiul, leusteanul si ouale.


Am omogenizat foarte bine si am gustat de sare si condimente.


Intr-o tava, am pus hartie de copt pe care am uns-o foarte bine cu ulei, punem compozitia si o nivelam.


Punem tava in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 20 minute, presaram deasupra seminte de susan si mai dam la cuptor pentru inca 10-20 minute.


Se poate coace in forma de chec sau in tava dreptunghiulara.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel cu carne tocata amestec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

30.05.2017, 20:33

Gherca Daniela 1

30.05.2017, 20:44

oanapl 1

01.06.2017, 19:33

Bun, bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

Chec din galbenusuri

de Lau 9

ieri la 20:11

Lemon curd

de Lau 9

ieri la 19:56

RETETA RECOMANDATA
Drob de miel a la Radu Anton Roman