Miel aromat

de katty in Oaie, 3 Mai 2016 | 677 vizualizari

 

Retete de Pasti

 

INGREDIENTE

  • pulpele din fata
  • 1 kg cartofi noi
  • 2 morcovi mari
  • 10 rosii cherry
  • sare
  • piper negru macinat
  • busuioc
  • maghiran
  • boia dulce
  • cimbru
  • 2 linguri ulei
  • 300 ml vin rosu
  • 3-4 catei de usturoi
  • patrunjel verde pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel aromat:

Curatam pulpele de grasime si pielite, le crestam in 2-3 locuri.

Curatam usturoiul si il feliem. Introducem cateva felii de usturoi in crestaturile facute, iar restul le punem in tava. Facem un amestec din cimbru, maghiran, busuioc, sare, piper, boia dulce si frecam pulpele pe ambele parti. Turnam vinul in tava, acoperim tava cu folie si o dam la frigider pentru 24 h. Din cand in cand intoarcem pulpele.Inainte de a pregati friptura scoatem tava din frigider si o lasam sa ajunga la temperatura camerei.


Punem tava cu pulpele si vinul la cuptor la foc iute, nu inainte de a stropi cu uleiul. pana vinul se infierbanta.

Intre timp spalam, curatam cartofii,si ii taiem in jumatati, iar morcovii ii taiem rondele. Asezam legumele in jurul pulpelor, acoperim tava cu folie de aluminiu si reducem putin focul.

Lasam tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, apoi luam folia si lasam pana scade zeama. Stropim din cand in cand carnea cu sosul din tava. Cu 5 minute inainte de a fi gata adaugam rosiile cherry.


Servim friptura presarata cu patrunjel verde cu sos de usturoi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

simona72 1

04.05.2016, 08:45

MotanLaOale 1

04.05.2016, 08:55

marcela1979 1

04.05.2016, 13:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

RETETA RECOMANDATA
Pulpă de berbec la tavă