Pulpa de miel la cuptor, cu legume caramelizate pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

de diaconta in Oaie, 8 Apr 2016 | 1442 vizualizari

 

Pentru că tot se apropie Sărbătorile Pascale,sunt sigură că cei mai mulţi dintre voi veţi pregăti  carne de miel.
Ce vreau eu să vă spun este că am avut un ajutor  minunat pentru pregătirea cărnii.Ajutorul a venit de la prietenii noştri de la Food Saver,care ne-au făcut cunoştinţă cu caserola de marinare Food Saver cu o capacitate de 2l.
Am ataşat caserola aparatului de vidat Food Saver şi în doar câteva minute carnea a fost marinată.
Si am să vă spun că prin procesul de vidare,porii cărnii se deschid şi astfel aromele şi sosurile pătrund mai rapid şi mai profund în carne.
Eu am avut o bucată mai mică de carne dar caserola este foarte încăpătoare.
 
Pentru garnitură am preferat  broccoli şi legume caramelizate în suc de portocale.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata pulpă de miel,cu os

Pentru marinadă:

  • 100 ml vin alb sec
  • 2 linguri ulei
  • 3 căţei de usturoi
  • Ardei iute rosu
  • 1 lingurita sos de soia
  • Sare roz de Himalaya
  • Boia de ardei,piper
  • Fulgi de ardei iute
  • ½ lingurita cimbru
  • Crenguţe de rozmarin
  • Morcov si rosii cherry

Pentru garnitura:

  • Broccoli
  • Câţiva morcovi tineri
  • O tija de apio
  • Coaja si sucul de la o portocala
  • 1 ardei iute
  • Stafide
  • Sare,piper
  • Un cubulet de unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de miel la cuptor, cu legume caramelizate pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver:

Pulpa de miel am spalat-o si apoi am tamponat-o cu un servet de hârtie.


Am amestecat condimentele si le-am presarat peste carne.


In caserola pentru marinare,am pus vinul,morcovii,rosiile cherry,apoi am asezat carnea.


Am presarat usturoiul zdrobit si taiat,câteva felii de ardei iute,sosul de soia si uleiul.


La final am pus rozmarinul.


Am pus capacul caserolei si am învârtit butonul capacului în pozitia de vidare.


Am atasat furtunul între aparatul Food Saver si caserola,apoi prin simpla apasare a butonului de vidare,a început procesul de vidare.


Când a ramas doar ledul verde aprins,am mutat butonul capacului caserolei în pozitia “închis” si am scos furtunul.


De acum nu mai aveam decât sa astept maxim jumatate de ora,pâna ce carnea va fi marinata.


După acest timp,am deschis caserola si am pus carnea împreuna cu marinada într-un vas ceramis si am pus la cuptor pentru o ora, la 200 de grade.


In acest timp am mai stropit friptura cu sosul din tava.


Intre timp am pus broccoli sa fiarba câteva minute în apa cu sare.


Am taiat ardeiul iute si i-am scos semintele,apoi l-am taiat .


Am razuit câteva fâsii din coaja de portocala,apoi am stors sucul.


Am curatat morcovii,puteti doar sa-i spalati.


Intr-o tigaie am topit untul si am pus ardeiul iute,apoi morcovii,coaja si sucul de portocala,sare,piper,am acoperit si am lasat sa fiarba pâna ce lichidul a scazut.


La final am pus stafidele si tijele de apio.Am mai lasat 2-3 minute.


S-aveţi poftă!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel la cuptor, cu legume caramelizate pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

diaconta 1

11.04.2016, 19:21

Va multumesc dragi bucatarasi

VI 1

19.04.2016, 09:22

buna rau........

anuta 1

02.03.2017, 22:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de miel la cuptor