Pulpa de miel la cuptor cu legume si masline verzi

de Mihaela11_jo in Oaie, 4 Dec 2010 | 7093 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de miel de cca 2kg( este mai fraged decat pulpa)
  • 1 fir de rozmarin
  • 10 catei de usturoi
  • 15 linguri ulei de masline( pentru asezonare si pentru prajit carnea)
  • 1 cartof mare ( sau 12 cartofi noi)
  • 10 rosii mici( cherry)
  • 3-4 cepe mici
  • 2 fire de ceapa verde
  • cimbru uscat
  • tarhon uscat
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1 lamaie intreaga
  • 2 morcovi
  • ardei gras in mau multe culori( rosu, verde, galben)
  •  1 cana de masline verzi( se pot si negre daca nu avem verzi)
  • 2 cani supa Maggi de pui
  •  condiment mixt macinat: scortisoara, cuisoare,nucsoara,ghimbir,foi de dafin ( sau condiment pentru friptura)
  • sare dupa gust
  • piper proaspat macinat dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de miel la cuptor cu legume si masline verzi:

Carnea de miel se curata bine de grasime si se spala.
Se impaneaza cu usturoi.
Se sareaza si se condimenteaza cu condimentul mixt, cimbru , tarhon, ulei de masline si sucul de lamaie. ( Se poate condimenta si cu condiment pentru fripturi sau miel daca avem).
Se aseaza intr-o tava si se intoarce de pe o parte pe alta; se lasa la frigider pana a doua zi, pentru a se patrunde bine de arome.
Intr-o tava antiaderenta se pune ulei de masline si se rumeneste carnea de miel pe ambele fete .
Se aseaza carnea intr-o tava de cuptor cu cele 2 cani se supa de pui Maggi, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de o ora.
Intre timp se curata legumele; ardeii , morcovii si lamaia se taie rondele; cartoful se taie in bucati mai mari.
Se scoate carnea din cuptor dupa 1 ora si se intoarce pe cealalta parte; se adauga legumele , firul de rozmarin si maslinele ; se mai stropeste cu putin ulei de masline.
Se acopera cu folie de aluminiu si se mai lasa la cuptor inca o ora.
Se scoate folia de aluminiu si se mai lasa la cuptor cca 20 de minute ,pentru a se rumenii carnea si legumele.
Se serveste cu garnitura de piureu de cartofi sau orez , cu salata mixta sau muraturi asortate.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel la cuptor cu legume si masline verzi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel la cuptor