Pulpa de miel la cuptor cu legume si masline verzi

de Mihaela11_jo in Oaie, 4 Dec 2010 | 5366 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de miel de cca 2kg( este mai fraged decat pulpa)
  • 1 fir de rozmarin
  • 10 catei de usturoi
  • 15 linguri ulei de masline( pentru asezonare si pentru prajit carnea)
  • 1 cartof mare ( sau 12 cartofi noi)
  • 10 rosii mici( cherry)
  • 3-4 cepe mici
  • 2 fire de ceapa verde
  • cimbru uscat
  • tarhon uscat
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1 lamaie intreaga
  • 2 morcovi
  • ardei gras in mau multe culori( rosu, verde, galben)
  •  1 cana de masline verzi( se pot si negre daca nu avem verzi)
  • 2 cani supa Maggi de pui
  •  condiment mixt macinat: scortisoara, cuisoare,nucsoara,ghimbir,foi de dafin ( sau condiment pentru friptura)
  • sare dupa gust
  • piper proaspat macinat dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de miel la cuptor cu legume si masline verzi:

Carnea de miel se curata bine de grasime si se spala.

Se impaneaza cu usturoi.

Se sareaza si se condimenteaza cu condimentul mixt, cimbru , tarhon, ulei de masline si sucul de lamaie. ( Se poate condimenta si cu condiment pentru fripturi sau miel daca avem).

Se aseaza intr-o tava si se intoarce de pe o parte pe alta; se lasa la frigider pana a doua zi, pentru a se patrunde bine de arome.

Intr-o tava antiaderenta se pune ulei de masline si se rumeneste carnea de miel pe ambele fete .

Se aseaza carnea intr-o tava de cuptor cu cele 2 cani se supa de pui Maggi, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de o ora.

Intre timp se curata legumele; ardeii , morcovii si lamaia se taie rondele; cartoful se taie in bucati mai mari.

Se scoate carnea din cuptor dupa 1 ora si se intoarce pe cealalta parte; se adauga legumele , firul de rozmarin si maslinele ; se mai stropeste cu putin ulei de masline.

Se acopera cu folie de aluminiu si se mai lasa la cuptor inca o ora.

Se scoate folia de aluminiu si se mai lasa la cuptor cca 20 de minute ,pentru a se rumenii carnea si legumele.

Se serveste cu garnitura de piureu de cartofi sau orez , cu salata mixta sau muraturi asortate.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel la cuptor cu legume si masline verzi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

giuliana 1

06.12.2010, 07:58

MotanLaOale 1

06.12.2010, 10:53

Mihaela11_jo 1

06.12.2010, 19:12

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de miel la cuptor