Pulpa de miel si cartofi la cuptor

de Julia_Snow in Oaie, 28 Apr 2014 | 4260 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru pulpa de miel:
  • pulpa de miel (anterioara am folosit eu)
  • o jumatate de lamaie
  • usturoi
  • rozmarin, salvie, menta, o frunza de dafin
  • ulei de masline extravirgin
  • curry, sare, piper
  • Pentru cartofii la cuptor:
  • 500 g. cartofi
  • ulei de masline extravirgin
  • busuioc, lemongrass
  • usturoi verde
  • sare, piper
  • apa si vin 100 ml (in cantitati egale)
  • sosul ramas de la friptura de miel
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de miel si cartofi la cuptor:

Pulpa de miel se spala , se sterge , se freaca pe ambele parti cu jumatatea de lamaie apoi se unge cu ulei de masline. Urmeaza sarea, piperul, un praf de curry si ierburile:rozmarin, salvie si menta. Astfel imbracata pulpa se aseaza in vasul (eu am pus in vas de sticla termorezistent, cu capac) in care se pun 200 ml. apa, 3 catei de usturoi si foaia de dafin. Am dat la cuptor la foc tare timp de 2 ore. Oricum, se verifica si se si intoarce pulpa.

Dupa ce pulpa este gata, in sosul ramas se adauga apa cu vin. Cartofii se taie in bucati mari, se sareaza, pipereaza si se amesteca bine cu ulei de masline.La sfarsit se presara busuioc si lemongrass. Se aseaza in tava si printre ei se pune un ustroi verde. Am lasat la cuptor 50 de minute. Insa depinde de cuptor si de cat de rumeniti vrem sa fie. La sfarsit i-am lasat putin fara capac, pt. a se rumeni frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel si cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pastramă de oaie la rotisor