Pulpa de porc cu carnati la tava

de mihaelar63 in Porc, 8 Iun 2013 | 5319 vizualizari

 

Imi place sa pregatesc aceasta preparat cand am mai multe persoane la masa . Se prepara fara a munci prea mult la ea si se poate portiona frumos .

 

INGREDIENTE

  • 1 buc . Pulpa porc[1-2 kg]
  • 1-2 carnati afumati de casa
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei iute uscat
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • cimbru tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc cu carnati la tava:

  1.   Bucata de pulpa se inteapa cu cutitul transversal.  Cu ajutorul cozii unei linguri de lemn se face loc si se introduce carnatul .
  2.    Se sareaza pulpa si se prajeste in  ulei , bine pe toate partile pana prinde crusta .
  3.    Legumele se curata , se spala si se feliaza .
  4.    Se scoate bucata de carne si in uleiul incins se caleste ceapa si ardeiul , spre sfarsit si rosia tocata .
  5.    Intr-o tava potrivita ca marime se toarna deasupra sosul de legume , ardeiul iute farmitat , cimbrul tocat , o cana cu apa .
  6. Se da tava la cuptor acoperita timp de 30 minute la 220Grade . Dupa aceasta se descopera si se mai lasa inca aprox. 15 min sa se rumeneasca frumos .
  7.    Friptura se feliaza dupa ce carnea s-a temperat putin .
  8.    Eu am avut ca garnitura pireu de cartofi , dar merge la fel de bine cu ce preferati .

TIPS-URI

1

Prin prajirea initiala a bucatii de carne pana prinde crusta ,se ,, sigileaza '' suculenta fripturii. Veti obtine o friptura rumena dar suculenta in interior .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc cu carnati la tava" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Friptura la tava cu ciuperci si usturoi