Pulpa de porc cu orez si sos de usturoi

de gaby_duceag in Porc, 25 Oct 2010 | 3131 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 gr pulpa porc
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • salvie
  • boabe de mustar
  • 100 ml ulei
  • zeama de la jumatate de lamaie
pentru garnitura
  • 400 gr orez
  • o ceasca de vin (alb, demidulce)
  • un cub knor vita
  • o ceapa
  • putina sare
  • cateva linguri ulei masline
pentru  sos
  • usturoi
  • mustar
  • smantana
  • zahar
  • sare
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc cu orez si sos de usturoi:

Se pregateste carnea. Se portioneaza felii mari si se pune intr-un sos preparat din amestecul ingredientelor: ulei, sare, piper, boabe de mustar, zeama de lamaie , rozmarin, salvie. Se unge bine si se lasa jumatate de ora apoi , avem doua variante de a pregati carnea:

1-se pune intr-o punga pentru cuptor, se strange bine si se gaureste punga cu o scobitoare.

Se baga la cuptor pentru o ora apoi se desface punga cu grija (aburul frige:d ), si se lasa pana ce se rumeneste.

2- intr-un vas de tuci, sau un vas cu fund dublu, turnam tot amestecul , asezam hartie de copt deasupra vasului, apoi un capac si peste capac o greutate. Lasam aproximativ o ora , o ora jumatate la foc mediu.

Garnitura:

Se caleste o ceapa tocata in putin ulei de masline. Se arunca ceapa si se pune orezul spalat si scurs. Se caleste 3 minute dupa care se adauga ceasca de vin si se fierbe pana se evapora vinul.

Se adauga apa de doua ori cantitatea de orez preparata( de ex eu am pus cu o cana, am "masurat" orezul si am pus cantitate dubla de apa), cubul de vita si putina sare ( gustati)

Se fierbe la foc mic, acoperit, pana ce scade apa si orezul este fiert . In cazul in care nu e fiert mai puneti putina apa si mai lasati  la fiert.

Sosul.

Ustroiul pisat bine se amesteca cu putina sare apoi se adauga putin cate putin ulei si se procedeaza ca la maioneza.

Se adauga o jumatate de lingurita zahar, o lingura mustar si doua linguri smantana si se amesteca usor. Sos inspirat din reteta Ancai (postavaru)

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pulpa de porc cu orez si sos de usturoi-0
Pulpa de porc cu orez si sos de usturoi-1

COMENTARII (53)

Corinuta

Corinuta 1

26.10.2010, 19:30

te-ai gandit sa scrii o carte.......cu mistere?

mena29

mena29 1

27.10.2010, 08:14

a fost foarte bun

gaby_duceag

gaby_duceag 1

27.10.2010, 10:25

o fo' buna din poza mea? sau ai facut tu?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!