Pulpa de porc cu orez si sos de usturoi

de gaby_duceag in Porc, 25 Oct 2010 | 6407 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 gr pulpa porc
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • salvie
  • boabe de mustar
  • 100 ml ulei
  • zeama de la jumatate de lamaie
pentru garnitura
  • 400 gr orez
  • o ceasca de vin (alb, demidulce)
  • un cub knor vita
  • o ceapa
  • putina sare
  • cateva linguri ulei masline
pentru  sos
  • usturoi
  • mustar
  • smantana
  • zahar
  • sare
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc cu orez si sos de usturoi:

Se pregateste carnea. Se portioneaza felii mari si se pune intr-un sos preparat din amestecul ingredientelor: ulei, sare, piper, boabe de mustar, zeama de lamaie , rozmarin, salvie. Se unge bine si se lasa jumatate de ora apoi , avem doua variante de a pregati carnea:

1-se pune intr-o punga pentru cuptor, se strange bine si se gaureste punga cu o scobitoare.

Se baga la cuptor pentru o ora apoi se desface punga cu grija (aburul frige:d ), si se lasa pana ce se rumeneste.

2- intr-un vas de tuci, sau un vas cu fund dublu, turnam tot amestecul , asezam hartie de copt deasupra vasului, apoi un capac si peste capac o greutate. Lasam aproximativ o ora , o ora jumatate la foc mediu.

Garnitura:

Se caleste o ceapa tocata in putin ulei de masline. Se arunca ceapa si se pune orezul spalat si scurs. Se caleste 3 minute dupa care se adauga ceasca de vin si se fierbe pana se evapora vinul.

Se adauga apa de doua ori cantitatea de orez preparata( de ex eu am pus cu o cana, am "masurat" orezul si am pus cantitate dubla de apa), cubul de vita si putina sare ( gustati)

Se fierbe la foc mic, acoperit, pana ce scade apa si orezul este fiert . In cazul in care nu e fiert mai puneti putina apa si mai lasati  la fiert.

Sosul.

Ustroiul pisat bine se amesteca cu putina sare apoi se adauga putin cate putin ulei si se procedeaza ca la maioneza.

Se adauga o jumatate de lingurita zahar, o lingura mustar si doua linguri smantana si se amesteca usor. Sos inspirat din reteta Ancai (postavaru)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc cu orez si sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros

pe 19.07 la 15:02

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 19.07 la 14:32

Paste cu legume de vara - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 19.07 la 10:23

Salata de paste cu ton, spanac si rosii - Reteta savuroasa si rapida

pe 18.07 la 16:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc exotic cu fructe confiate