Pulpa de porc in bacon

de Miha in Porc, 13 Feb 2012 | 2800 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata pulpa de porc (850 g)
  • 1/2 capatana usturoi
  • 2 linguri ulei
  • busuioc, cimbru, oregano
  • chilli iute
  • sare si piper
  • 150 g bacon feliat
  • 1 pahar de vin alb
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc in bacon:

Pulpa de porc se spala si se curata de pielite si grasime, daca are prea multa.



Usturoiul se piseaza, se adauga sare si piper dupa gust, apoi uleiul. Amestecam usor pana obtinem o emulsie stabila. Cu aceasta emulsie ungem pulpa de porc si o masam bine pe toate partile.



Intr-un castronel amestecam busuiocul cu cimbru, chilli iute si oregano, cate jumatate de lingurita din fiecare. Acest amestec de ierburi il presaram uniform peste carne.


Pulpa astfel condimentata o invelim in felii subtiri de bacon, apoi o legam bine bine cu sfoara alimentara. Punem intr-un vas termorezistent, punem cativa cartofi pe langa si o capatana de usturoi necuratata si taiata in jumatate, pentru un plus de savoare. Turnam vinul, presaram cu putin chilli iute si cimbru, acoperim vasul cu folie de aluminiu (sau capac) si dam la cuptor la foc mediu.


Dupa vreo 30-40 de minute scoatem folia si lasam pana se rumeneste frumos deasupra.



Se lasa sa se racoreasca, apoi se feliaza. Se serveste alaturi de cartofii din tava si un sos in functie de preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc in bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

mena29 1

17.02.2012, 20:47

Arataaaa

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 11:39

mmm..ce bine arata

babi5 1

12.12.2014, 20:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole cu ciolan afumat