Pulpa de porc la cuptor, cu legume sotate

de Sim0na in Porc, 17 Feb 2013 | 14865 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g pulpa de porc
  • 1 lingurita mustar
  • rozmarin pulbere
  • sare de mare
  • piper
  • ulei de masline
  • 5 catei usturoi
  • 100 ml vin spumant
  • felii de slanina afumata
  • 50 g unt

Garnitura:

  • legume mexicane congelate
  • mazare congelata
  • fasole verde congelata
  • rosii cherry
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc la cuptor, cu legume sotate:

Carnea de porc am spalat-o, apoi am sters-o cu un servet. Am uns-o cu ulei de masline si cu mustar (eu am avut mustar cu boabe). Am lasat carnea cateva minute la rece, apoi am prajit-o in ulei, pe toate partile pentru a prinde o crusta.
Pentru ca pulpa de porc sa isi patreze o forma egala, am legat cu o sfoara carnea, punand si bucati de slanina afumata. Carnea am pus-o in folie alimentara, alaturi de cateii de usturoi curatati, intr-un vas de yena. Am strans folia, acoperind foarte bine carnea, si am dat-o la cuptor pentru o ora.
Dupa aceasta perioada, am scos folia, am pus untul taiat bucati si vinul spumant. Am dat tava din nou la cuptor pentru cca 30-40 minute, intorcand din cand in cand bucata de carne.

Cand a fost gata, am scos-o pe un platou si am tinut-o la cald, iar dupa cateva minute am feliat-o. Intr-o tigaie am pus putin ulei de masline, in care am calit pentru cateva secunde, cativa catei de usturoi. Am adaugat legumele congelate (cam o mana din fiecare) si rosiile cherry taiate in jumatate. Am completat cu sosul lasat de friptura (strecurat inainte) si un strop de apa. Am lasat cateva minute, pana ce legumele s-au gatit. Am servit feliile de friptura, alaturi de legumele sotate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc la cuptor, cu legume sotate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

alilianaa 1

13.01.2014, 08:33

PapaVio 1

25.02.2014, 11:00

Popa spune sa-ti "infranezi pohtele"...da' eu cu reteta asta nu pot,asa ca ma duc sa caut un purcel cu pulpa !
Cred ca e "trasnet"!

Sim0na 1

26.02.2014, 10:08

PapaVio, popa cred ca se refera la alte pofte Iti recomand reteta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la tava cu cartofi, ceapa verde si ardei copt