Pulpa de porc la cuptor cu sos de mustar

de Dana Cristea - pusikmea in Porc, 19 Dec 2013 | 30307 vizualizari

 

O fripturica delicioasa, cu siguranta o sa va lingeti degetelele :D, pentru ca la cat este de bun acest sos, nu veti mai folosi furculita si veti apela direct la degete :)

Va recomand aceasta friptura pentru masa de Craciun, nu o sa regretati.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de porc
  • 4 linguri mustar dulce
  • 4 linguri bulion
  • 4 linguri ulei de masline/floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2 pahare apa
  • 50 ml vin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc la cuptor cu sos de mustar:

Pulpa de porc se spala, se taie felii de grosimea unui deget ( nu taiati degetul felii :D ci carnea ).


Din mustar, bulion, ulei sare, piper si cimbru se face un sos, amestecandu-se toate ingredientele intr-un bol.


Feliile de carne se pun in acest sos/dresing si se lasa cel putin o ora la marinat, de preferat la frigider sau intr-un loc racoros.


Se aseaza carnea intr-o tava, peste care se toarna sosul ramas, apa cat sa acopere carnea ( ~ 2 pahare, daca nu este de ajuns mai puneti ).


Se da la cuptorul preincalzit cca. 1 ora.


Se verifica din cand in cand, si se stropeste cu jiul din tava ( jiu = sosul ) .


Daca este nevoie se intoarce pe cealalta parte.


Cand carnea este aproape gata stropim cu vin.


Mai lasam 5- 10 minute si scoatem tava din cuptor.


Se serveste alaturi de orice doriti.


Pofta buna!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc la cuptor cu sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

marcela1979 1

22.12.2013, 10:44

laura_n 1

22.12.2013, 12:36

arata bestial

MOKUSKA 1

19.02.2014, 16:36

-una din preferatele mele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet cu legume la cuptor