Friptura de porc cu verdeturi si ciuperci umplute

de epurasha2bb in Porc, 10 Mar 2011 | 3360 vizualizari

 

o idee buna pentru friptura de porc

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 portii avem nevoie de :
  • 3 bucati groase de carne de porc mai impanata cu grasime
  • 3 bucati grasime
  • cimbru verde
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper negru
  • ulei
  • 1 ceasca de apa
  • 3 linguri sos de tomate picant pentru grill sau putina boia de ardei iute
  • pt.ciuperci:
  • 6 ciuperci champignion maricele
  • 6 felii salam uscat
  • 3 felii cascaval
  • rasnita Kotanyi ciuperci, verdeturi si sare de mare iodata
  • 3-4 masline negre fara samburi
  • 1 lingura parmezan razuit sau branza tare
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 triunghi branza topita
  • marar verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu verdeturi si ciuperci umplute:

Se cresteaza bucatile de carne de porc in diagonala astfel incat sa obtinem un fel de romburi. Se dau cu sare, piper negru, si boia de ardei iute sau cate o lingura de sos de tomate picant grill. In ''santurile'' trasate cu un cutit ascutit vom introduce amestecul de verdeturi tocate marunt de tot(cimbru, marar si patrunjel plus 1 lingura de amestec cu verdeturi din rasnita kotanyi verdeturi, ciuperci si sare de mare). Peste aceste bucati pregatite asa asezam cate o bucata de grasime peste care nu mai punem decat sare.Grasimea la cuptor se va topi si va unge permanent friptura de porc. Se aseaza carnea in tava dupa ce am pus intai o ceasca de apa si am incins bine cuptorul cu gaz.



Dupa ce am bagat tava in cuptor o lasam la foc mic spre mediu cam 30 de minute dupa care luam buactile de grasime de deasupra fripturii si le asezam de data asta cu grija dedesubtul fripturii.Dam din nou la cuptor inca aproximativ 20 de minute-o jumatate de ora la foc mediu, pana ce se rumeneste.


Ciupercile se curata si se indeparteaza coditele care se toaca marunt la fel ca si celelate ingrediente pentru umplutura.Se umple fiecare palarie cu bucatele din acel amestec de salam uscat, marar verde, branza topita, cascaval, ardei rosu, masline rondele fara samburi si se mai pune deasura parmezan sau branza tare apoi in mijloc o bucatita de branza moale sau mozzarella si se dau la cuptor sa se rumeneasca bine.

Se serveste friptura cu ciupoercile umplute si castravete murat

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu verdeturi si ciuperci umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

LUK 1

10.03.2011, 23:44

minunat

divainbucatarie 1

11.03.2011, 10:21

epurasha2bb 1

11.03.2011, 11:14

multumesc!!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32