Pulpa de porc la tava

de MIUTA in Porc, 1 Mar 2011 | 15290 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pulpa de porc cca 1,5kg
  • sare,piper,vegeta,condiment pt.porc,boia
  • usturoi 5-6 catei
  • ulei de masline
  • o lingura mustar
  • PIURE DE CARTOFI
  • 1 kg cartofi
  • 250 ml lapte
  • 100g unt
  • 2 linguri smantana 
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc la tava:

Am pregatit pulpa cu o zi inainte. Am condimentat pulpa cu sare, piper, boia, vegeata si am uns-o cu ulei de masline. Am pus pulpa de porc la marinat in frigider pana a doua zi. A doua zi am pus pulpa de porc intr-o tava in care am pus unt topit amestecat cu ulei. Am pus deasupra carnii un sos facut din usturoi pisat, mustar, condiment pentru porc si ulei de masline. Aceste ingrediente se amesteca intr-un vas si se toarna desupra carnii. Se mai pune in tava cca 100 ml apa. Se da la cuptor la o temperatura moderata. Se stropeste din cand in cand cu sosul format. Se tine la cuptor aproape 2 ore. Se mai poate adauga apa daca este nevoie. Friptura se intoarce cam dupa 40 minute de stat la cuptor. Dupa alte 40 minute se intoarce iar. Se lasa apoi sa se rumeneasca frumos.


In timp ce friptura se afla in cuptor ne ocupam de garnitura. Eu am ales sa fac piure. Am curatat cartofii, i-am spalat si i-am taiat in cate 4 bucati. I-am pus la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti foarte bine se opreste focul si se scurge apa de pe cartofi. Se pune untul peste ei si se mixeaza bine. Se adauga lapte fierbinte si se mixeaza. La sfarsit se adauga smantana si se mai mixeaza 2 minute sa devina piureul spumos. Friptura se serveste langa piure alaturi de muraturi. E delicioasa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Cris2711 1

02.03.2011, 17:03

vai Miuta mor de pofta

diaconta 1

02.03.2011, 20:03

Ioiiiiiiiiiiiiiii ce bine arata Miuta

mena29 1

02.03.2011, 21:31

Woooow,ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Peltea de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 21:06

Desert prajitura rasturnata cu prune

de Oana 8

ieri la 14:06

Desert clatite pufoase cu ciocolata

de Oana 8

ieri la 13:52

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc impanata cu usturoi si carnat afumat