Pulpa de porc la tava

de MIUTA in Porc, 1 Mar 2011 | 15040 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pulpa de porc cca 1,5kg
  • sare,piper,vegeta,condiment pt.porc,boia
  • usturoi 5-6 catei
  • ulei de masline
  • o lingura mustar
  • PIURE DE CARTOFI
  • 1 kg cartofi
  • 250 ml lapte
  • 100g unt
  • 2 linguri smantana 
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc la tava:

Am pregatit pulpa cu o zi inainte. Am condimentat pulpa cu sare, piper, boia, vegeata si am uns-o cu ulei de masline. Am pus pulpa de porc la marinat in frigider pana a doua zi. A doua zi am pus pulpa de porc intr-o tava in care am pus unt topit amestecat cu ulei. Am pus deasupra carnii un sos facut din usturoi pisat, mustar, condiment pentru porc si ulei de masline. Aceste ingrediente se amesteca intr-un vas si se toarna desupra carnii. Se mai pune in tava cca 100 ml apa. Se da la cuptor la o temperatura moderata. Se stropeste din cand in cand cu sosul format. Se tine la cuptor aproape 2 ore. Se mai poate adauga apa daca este nevoie. Friptura se intoarce cam dupa 40 minute de stat la cuptor. Dupa alte 40 minute se intoarce iar. Se lasa apoi sa se rumeneasca frumos.


In timp ce friptura se afla in cuptor ne ocupam de garnitura. Eu am ales sa fac piure. Am curatat cartofii, i-am spalat si i-am taiat in cate 4 bucati. I-am pus la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti foarte bine se opreste focul si se scurge apa de pe cartofi. Se pune untul peste ei si se mixeaza bine. Se adauga lapte fierbinte si se mixeaza. La sfarsit se adauga smantana si se mai mixeaza 2 minute sa devina piureul spumos. Friptura se serveste langa piure alaturi de muraturi. E delicioasa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Cris2711 1

02.03.2011, 17:03

vai Miuta mor de pofta

diaconta 1

02.03.2011, 20:03

Ioiiiiiiiiiiiiiii ce bine arata Miuta

mena29 1

02.03.2011, 21:31

Woooow,ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi moldovenesti

de Lau 9

ieri la 22:02

Prajitura Dobos

ieri la 21:51

Prajitura cu crema de ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 21:50

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc impletit cu bacon si usturoi