Pulpa de porc la tigaie si cartofi la cuptor

de papabundetot in Porc, 13 Oct 2013 | 3950 vizualizari

 

Cei care imi citesc blogul in mod constant,stiu probabil ca destul de rar fac aceasta “nesanatoasa” asociere de carne si cartofi,insa cateodata parca este necesara organismului si o mancare mai putin recomandata de cei avizati :) Initial sincer nu i-am dat mari sanse acestei pulpe de porc insa,pana la final s-a dovedit prietenoasa si chiar a facut o treaba minunata acolo in tigaia ei :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 5-6 felii pulpa de porc
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 3 felii subtiri kaizer afumat
  • sos soia,
  • lapte de vaca
  • ghimbir macinat,
  • curry,
  • chilly
  • 1 lingurita miere,
  • 1 lingurita mustar dijon cu boabe
  • Pentru cartofi:
  • Cartori taiati in sferturi
  • 2 linguri ulei de rapita
  • coriandru boabe
  • boia,
  • curry,
  • chilly
  • cimbru,
  • branza afumata rasa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc la tigaie si cartofi la cuptor:

Carnea felii am pus-o la marinat in sos soia,lapte,curry,chilly,ghimbir macinat si am lasat-o sa stea acolo aproximativ 1 ora.Dupa acest timp intr-o tigaie am pus putin ulei de rapita,am tocat ceapa si usturoiul marunt,le-am pus in tigaia incinsa,si peste ele am pus cubulete de kaizer,am lasat totul la foc pana cand ceapa a devenit aurie si kaizerul a prins o crusta frumoasa.Am adaugat apoi pulpa de porc,impreuna cu marinata in care a stat si am lasat-o sa se patrunda bine la foc foarte mic si cu capacul pus la tigaie.Dupa un timp pulpa a inceput sa se gateasca,zeama in care am gatit-o a scazut si ea s-a rumenit frumos.Pentru un plus de savoare,am facut un sos din 1 lingurita de mustar boabe si 1 lingurita miere,am amestecat bine si am turnat acest sos peste carne si am mai lasat 2-3 minute la foc.


Cartofii curatati si spalati i-am taiat in sferturi,peste ei am pus cam 2 linguri de ulei de rapita,coriandru boabe,boia,curry,chilly,cimbru i-am amestecat bine,i-am asezat intr-o tava,am acoperit cu folie de aluminiu si i-am dat 20 minute la cuptor.Dupa acest timp cartofii se inmuiasera,am inlaturat folia de aluminiu,am pus peste cartofi niste branza de vaca afumata (de casa) rasa pe razatoarea mica si i-am mai dat inca 10 min la cuptor,fara folie sa se rumeneasca putin si branza sa se topeasca frumos.


O mancare deosebita,potrivita pentru vremea rece de afara.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc la tigaie si cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

babi5 1

13.10.2013, 20:26

MotanLaOale 1

13.10.2013, 21:08

Lia_ 1

13.10.2013, 23:05

sa ma ierti dar n-am mai intrat pe bloguri si nici pe fb dar recuperez de poimaine, acum avem evenimente in famile

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tochitura moldoveneasca la ceaun