Pulpa de porc la tigaie si cartofi la cuptor

de papabundetot in Porc, 13 Oct 2013 | 6546 vizualizari

 

Cei care imi citesc blogul in mod constant,stiu probabil ca destul de rar fac aceasta “nesanatoasa” asociere de carne si cartofi,insa cateodata parca este necesara organismului si o mancare mai putin recomandata de cei avizati :) Initial sincer nu i-am dat mari sanse acestei pulpe de porc insa,pana la final s-a dovedit prietenoasa si chiar a facut o treaba minunata acolo in tigaia ei :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 5-6 felii pulpa de porc
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 3 felii subtiri kaizer afumat
  • sos soia,
  • lapte de vaca
  • ghimbir macinat,
  • curry,
  • chilly
  • 1 lingurita miere,
  • 1 lingurita mustar dijon cu boabe
  • Pentru cartofi:
  • Cartori taiati in sferturi
  • 2 linguri ulei de rapita
  • coriandru boabe
  • boia,
  • curry,
  • chilly
  • cimbru,
  • branza afumata rasa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc la tigaie si cartofi la cuptor:

Carnea felii am pus-o la marinat in sos soia,lapte,curry,chilly,ghimbir macinat si am lasat-o sa stea acolo aproximativ 1 ora.Dupa acest timp intr-o tigaie am pus putin ulei de rapita,am tocat ceapa si usturoiul marunt,le-am pus in tigaia incinsa,si peste ele am pus cubulete de kaizer,am lasat totul la foc pana cand ceapa a devenit aurie si kaizerul a prins o crusta frumoasa.Am adaugat apoi pulpa de porc,impreuna cu marinata in care a stat si am lasat-o sa se patrunda bine la foc foarte mic si cu capacul pus la tigaie.Dupa un timp pulpa a inceput sa se gateasca,zeama in care am gatit-o a scazut si ea s-a rumenit frumos.Pentru un plus de savoare,am facut un sos din 1 lingurita de mustar boabe si 1 lingurita miere,am amestecat bine si am turnat acest sos peste carne si am mai lasat 2-3 minute la foc.

Cartofii curatati si spalati i-am taiat in sferturi,peste ei am pus cam 2 linguri de ulei de rapita,coriandru boabe,boia,curry,chilly,cimbru i-am amestecat bine,i-am asezat intr-o tava,am acoperit cu folie de aluminiu si i-am dat 20 minute la cuptor.Dupa acest timp cartofii se inmuiasera,am inlaturat folia de aluminiu,am pus peste cartofi niste branza de vaca afumata (de casa) rasa pe razatoarea mica si i-am mai dat inca 10 min la cuptor,fara folie sa se rumeneasca putin si branza sa se topeasca frumos.

O mancare deosebita,potrivita pentru vremea rece de afara.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc la tigaie si cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

babi5 1

13.10.2013, 20:26

MotanLaOale 1

13.10.2013, 21:08

Lia_ 1

13.10.2013, 23:05

sa ma ierti dar n-am mai intrat pe bloguri si nici pe fb dar recuperez de poimaine, acum avem evenimente in famile

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocana cu pulpa de porc si ciuperci