Pulpe de curcan cu crustă de muștar

de Panacris in Curcan, 24 Mar 2014 | 5133 vizualizari

 

Inițial am crezut că două pulpe inferioare de curcan, nu ne ajung la o masă și am plusat, cu un pic de piept, cu os de curcan :D. M-am înșelat două pulpe sunt arhi suficiente ptr patru persoane;)

 

INGREDIENTE

  • pulpe de curcan inferioare 2 bucăți,
  • Pentru marinadă;
  • usturoi o căpățână,
  • vin alb demisec cca. 300 ml,
  • foaie de dafin,
  • sare iodată,
  • cimbru,
  • apă.
  • Pentru crustă:
  • muștar clasic 4-5 linguri,
  • ulei de măsline 3-4 linguri,
  • sare iodată,
  • cimbru,
  • busuioc,
  • oreagano,
  • boia de ardei dulce o linguriță.
  • Pentru gătit:
  • usturoi o căpățână,
  • vin alb demisec cca. 300 ml.,
  • ulei de măsline.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de curcan cu crustă de muștar:

Pulpele curățate de eventualele tuleie, se pun la fezandat într-un vas mare, alături de ulei, vin, foi de dafin, usturoi zdobit cu coajă cu tot, cimbru, foaie de dafin, piper boabe, la rece cca. 30 de minute. Între timp se prepară sosul pentru crusta de muștar: într-un mojar de garnit, în cazul meu, se pune muștarul, uleiul de măsline, mirodeniile, se amestecă energic până se omogenizează toate ingredientele.

După cele 30 de minute, se scot pulpele din marinadă, se spală de sos, apoi se crestează pe toate părțile și se masează cu sosul de muștar. Se pun într-o tavă termorezistentă, se pun la copt neacoperit în cuptorul preîncins, cca. 10 minute la foc iute, apoi se adaugă vinul și se acoperă, lăsându-se la gătit cca. 50 de minute la 220 grade. Friptura se servește fierbinte alături de cartofi cu rozmarin, tzatziki și salată de varză.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de curcan cu crustă de muștar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui in crusta de alune