Pulpe de gaina in stil toscan

de Toamna07 in Pui, 16 Sep 2012 | 4076 vizualizari

 

Daca aveti oaspeti si vreti sa le faceti o surpriza cu un preparat rafinat...
Reteta o am de foarte multa vreme luata din revista Ioana.

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 4 pulpe de gaina bio :)
  • 2 aredei grasi(rosu si verde)
  • 200 ml vin rosu
  • 250 g masline negre fara samburi
  • 1 conserva cu rosii
  • 4 catei de usturoi
  • 2 cepe mici
  • 2 lingurite de busuioc uscat
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingurita praf de curry
  • sare si piper
  • 200 ml supa de gaina de unde au fiert pulpele
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de gaina in stil toscan:

Mod de preparare:



Pulpele de gaina spalate si parlite putin la flacara de la aragaz pentru a elimina perisorii, le punem la fiert pana in momentul in care carnea este aproape fiarta.Spre sfarsitul acestui proces de fierbere adaugam sare.

Incingem cuptorul.

Pregatim un amestec din ulei de masline,busuioc,suc de lamaIe,boia si curry.

Asezam pulpele(eu le-am taiat in doua) intr-o tava si turnam amestecul peste ele.Dam la cuptor pentru 10 minute.

Intre timp spalati ardeii ,taiati-i cubulete,curatati ceapa si usturoiul si taiati-le cubulete.

Maslinele le trecem printr-un jet de apa rece si apoi le scurgem.

Scoatem tava de la cuptor si adaugam supa de gaina,maslinele,ardeii,ceapa,rosiile cubulete si usturoiul.

Condimentam si mai lasam la cuptor pentru inca 20-25 de minute.

Turnam vinul si peste inca 15 minute este gata.

Pulpele vor avea la final un gust exceptional si carnea se va rupe fasii.



Servim mancarea ornata cu patrunjel tocat alaturi de un pahar de vin rosu!







Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de gaina in stil toscan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Toamna07 1

25.09.2012, 22:57

CEOFIOFI 1

27.09.2012, 00:08

ghrt 1

30.09.2012, 22:57

Am o intrebare. Am gatit la vas de Jena, pe care l-am lasat deschis doar dupa ce am pus vinul.
Zeama nu a scazut deloc, si este cam toata prezenta la final (supa+rosii+vin).
Din poze am vazut ca trebuia sa rezulta un sos destul de gros, si este si foarte putin ardei.
Ce gresesc?
Mersi! (e buna oricum )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08