Pulpe de pui cu bambus si ardei

de Sylvia in Pui, 6 Oct 2010 | 6414 vizualizari

 

Imi era dor de o mancare chinezeasca asa ca pornind de la cutia de bambus gasita in camara am facut repede acest fel de mancare. Ce imi place la bucataria chinezeasca dincolo de arome si amestecul de culori este ca totul se face repede, in 15-20 de minute este gata si un platou mai complicat si asta e mare lucru zic eu.

 

INGREDIENTE

  •   Pentru 2 portii avem nevoie de :
  • 4 pulpe inferioare de pui,
  • 400 grame de bambus,
  • un ardei rosu,
  • cateva fire de ceapa verde, 
  • in plus am mai pus
  • o lingura de ulei de arahide,
  • sare,
  • amestec de piper si ierburi  proaspat macinat, 
  • o lingura de sos de soia,
  • praf de ghimbir ,
  • o lingurita de sos de stridii la final si putin ardei iute maruntit. ( daca  lista de condimente vi se pare prea lunga absolut necesare sunt uleiul, sosul de soia si ghimbirul, restul puteti adapta)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu bambus si ardei:

  Preparare: intr-o tigaie adanca sau wok punem uleiul la incins si adaugam apoi pulpele de pui si le lasam putin pana se albesc. Adaugam apoi bambusul, o canita de apa , condimentele si sosul de soia .

  Lasam sa fiarba la foc mic pret de 12-15 minute, adaugand apa daca mai este cazul. Dupa acest interval de timp adaugam ardeiul rosu taiat patratele si rondelele de ceapa verde ( mai putin  o parte din cozi care la adaugam chiar la final ).

    Mai lasam sa fiarba in jur de 5 minute sa ramana ardeiul al dente si mai condimentam daca este cazul cu putin ghimbir si sare si adaugam la sfarsit ardeiul iute maruntit( uscat am pus eu ) . Adaugam sosul de stridii care are si calitatea de a da consistenta sosului, daca nu avem sau nu este suficient de legat sosul adaugam un varf de cutit de amidon alimentar. Se serveste cald cu garnitura de orez sau paste, eu am decorat cu cateva rondele de ceapa verde si seminte de susan negru .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu bambus si ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

bubulina44 1

24.10.2010, 13:42

Arata foarte bine mancarea, cred ca a fost si foarte gustoasa

Am si eu o intrebare: unde ai gasit bambus? Eu m-am uitat prin toate hypermarket-urile (Cluj-Napoca) insa nu am gasit decat amestec cu alte legume congelate.

bubulina44 1

24.10.2010, 13:44

Scuze, acum am vazut ca traiesti in Franta

Sylvia 1

25.10.2010, 20:11

Bubulina in Cluj am inteles ca la Selgros este eu am luat o data de la Metro. Sper sa gasesti

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pulpe cu sos de rosii