Pulpe de pui cu bambus si ardei

de Sylvia in Pui, 6 Oct 2010 | 6485 vizualizari

 

Imi era dor de o mancare chinezeasca asa ca pornind de la cutia de bambus gasita in camara am facut repede acest fel de mancare. Ce imi place la bucataria chinezeasca dincolo de arome si amestecul de culori este ca totul se face repede, in 15-20 de minute este gata si un platou mai complicat si asta e mare lucru zic eu.

 

INGREDIENTE

  •   Pentru 2 portii avem nevoie de :
  • 4 pulpe inferioare de pui,
  • 400 grame de bambus,
  • un ardei rosu,
  • cateva fire de ceapa verde, 
  • in plus am mai pus
  • o lingura de ulei de arahide,
  • sare,
  • amestec de piper si ierburi  proaspat macinat, 
  • o lingura de sos de soia,
  • praf de ghimbir ,
  • o lingurita de sos de stridii la final si putin ardei iute maruntit. ( daca  lista de condimente vi se pare prea lunga absolut necesare sunt uleiul, sosul de soia si ghimbirul, restul puteti adapta)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu bambus si ardei:

  Preparare: intr-o tigaie adanca sau wok punem uleiul la incins si adaugam apoi pulpele de pui si le lasam putin pana se albesc. Adaugam apoi bambusul, o canita de apa , condimentele si sosul de soia .

  Lasam sa fiarba la foc mic pret de 12-15 minute, adaugand apa daca mai este cazul. Dupa acest interval de timp adaugam ardeiul rosu taiat patratele si rondelele de ceapa verde ( mai putin  o parte din cozi care la adaugam chiar la final ).

    Mai lasam sa fiarba in jur de 5 minute sa ramana ardeiul al dente si mai condimentam daca este cazul cu putin ghimbir si sare si adaugam la sfarsit ardeiul iute maruntit( uscat am pus eu ) . Adaugam sosul de stridii care are si calitatea de a da consistenta sosului, daca nu avem sau nu este suficient de legat sosul adaugam un varf de cutit de amidon alimentar. Se serveste cald cu garnitura de orez sau paste, eu am decorat cu cateva rondele de ceapa verde si seminte de susan negru .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu bambus si ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

bubulina44 1

24.10.2010, 13:42

Arata foarte bine mancarea, cred ca a fost si foarte gustoasa

Am si eu o intrebare: unde ai gasit bambus? Eu m-am uitat prin toate hypermarket-urile (Cluj-Napoca) insa nu am gasit decat amestec cu alte legume congelate.

bubulina44 1

24.10.2010, 13:44

Scuze, acum am vazut ca traiesti in Franta

Sylvia 1

25.10.2010, 20:11

Bubulina in Cluj am inteles ca la Selgros este eu am luat o data de la Metro. Sper sa gasesti

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pulpe la cuptor cu verdeata