Pulpe de pui cu cartofi marinati in iaurt si salata de ardei copti

de mirela0911 in Retete Delikat, 8 Aug 2018 | 3734 vizualizari

 

A fost un pranz mai bun decat ma asteptam, o combinatie de gusturi care ne-a incantat papilele gustative. Iar pentru acest pranz delicios mi-au venit in ajutor noile condimente de la la Delikat, cu ingrediente 100% naturale si fara aditivi sau monoglutamat.  
"Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

 

INGREDIENTE

  • 4 buc pulpe superioare
  • 4 buc pulpe inferioare
  • 300 g iaurt grecesc
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt condimente pentru pui Delikat
  • 1 lgt boia iute Delikat
  • piper negru boabe Delikat
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 2 lg ulei de masline
  • usturoi granulat
  • 2 lg zeama de lamaie
  • 1 kg cartofi
  • 1 lgt condimente pentru cartofi Delikat
  • 1 lgt rozmarin Delikat
  • ardei copti (am avut la congelator de data aceasta)
  • apa
  • sare, zahar si otet (dupa gust)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu cartofi marinati in iaurt si salata de ardei copti:

Se spala bine bucatile de carne, apoi se sterg de apa.

Intr-un bol se pune iaurtul si se adauga sarea, piperul proaspat macinat, condimentele pentru pui, boiaua de ardei iute si granulele de usturoi. Se amesteca bine, apoi se pune uleiul de masline, zeama de lamaie si patrunjelul verde tocat marunt. Se omogenizeaza, apoi se pun bucatile de carne in acest sos. Se amesteca bine astfel incat sa fie cuprinse pe toate partile cu iaurt si se da la rece pentru cel putin o ora (sau se poate peste noapte).

Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt. Se scot bucatile de carne si se asaza in tava intr-o parte. 

In restul de sos se adauga condimentele pentru cartofi si rozmarinul maruntit. Cartofii se curata, se spala si se taie in bucati potrivite. Se pun in sos si se amesteca bine apoi se toarna in cealalta jumatate a tavii. 

Se da tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade C si se lasa pana se rumenesc si sunt gatite bine atat carnea cat si cartofii.

Ardeii se scot de la congelator (sau se pot coace chiar atunci) si se lasa la dezghetat. Intr-un bol se pune apa rece, sare, zahar si otet in functie de gust. Se amesteca bine pana se dizolva toate, apoi se introduc ardeii in aceasta zeama (noua asa ne place, sa fie zeama dulce acrisoara).

Se aranjeaza cartofii si carnea pe farfurie si se serveste alaturi de salata de ardei copti.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot marina bucatile de carne de cu seara si se lasa peste noapte.

2

Salata de ardei copti e mai buna daca, inainte de servire, se da la rece (in cazul in care se coc ardeii pe loc).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu cartofi marinati in iaurt si salata de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta cu legume