Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor

de Patricia Iordache in Pui, 10 Mai 2013 | 12438 vizualizari

 

De ceva vreme am salvat in retete favorite aceast preparat al bucatarasului Costeo si m-am gandit ca ar fi timpul sa-l incerc. Parca nu au iesit asa frumoase ca ale lui, dar la gust au foste extraordinar de aromate! Ca sa nu mai spun ca erau fragede in interior si aveau o crusta crocanta de ou si susan la exterior...te lingi pe degete, nu alta! ;) Am modificat putin cantitatile fata de reteta originala si am inlocuit rozmarinul, cu cimbru.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpe de pui (pe care le-am taiat in jumatate);
  • 200 gr susan;
  • 200 gr pesmet;
  • 4 oua (eu am avut de gasca);
  • sare;
  • piper
  • 1 l bere;
  • 5-6 catei usturoi (pisati);
  • cimbru;
  • ulei (pentru unsa tava)
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor:

Pregatim pulpele: le spalam si le taiem pe jumatate. Pisam usturoiul, adaugam peste el sare, piper, cimbru si aproximativ 700 ml bere. Amestecam cu o lingura si in acest amestec, punem pulpele. Acoperim vasul si lasam la rece pentru minim 3 ore.

Pregatim intr-un vas susanul, in alt vas pesmetul si separat, ouale batute bine cu un praf de sare.

Pregatim tava de la cuptor (sau vas yena incapator). Punem putin ulei pe toata suprafata tavii.

Dupa cele minim 3 ore, aruncam amestecul de bere, luam fiecare bucata de carne si o dam prin ou/pesmet/ou/susan. Asezam apoi in tava.

Procedam la fel cu toate bucatile de carne. Turnam in tava restul de bere ramas (aproximtiv 300 ml bere), acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit, la 170 grade, timp de aproximativ 20-30 minute. 

Dam folia de aluminiu la o parte si  lasam in continuare, la cuptor, pana ce pulpele se rumenesc frumos.

Le-am servit alaturi de piure de cartofi si cascaval ras.

 

TIPS-URI

1

Daca bucatile de carne sunt mari, se cresteaza inainte de a se pune la marinat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu cartofi si rozmarin la cuptor