Pulpe de pui cu rosii pe "pat" de cartofi

de getix in Pui, 8 Mai 2013 | 812 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pulpe de pui dezosate
  • 3 catei usturoi
  • condimente: busuioc, rozmarin, cimbru
  • 1 lingurita boia dulce
  • piper
  • 1 lingurita delikat
  • 1 cutie rosii cuburi
  • 1 ceasca suc de rosii
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 5-6 cartofi mai maricei
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu rosii pe "pat" de cartofi:

Am spalat pulpele de pui apoi le-am taiat fasii.


Am tocat usturoiul marunt.


Am amestecat toate condimentele de mai sus cu uleiul apoi am imbracat puiul cu acest amestec. Punem puiul intr-o tigaie pe foc si lasam aproximativ 15-20 minute pana ce carnea este fiarta. Adaugam putina apa daca este nevoie. Lasam sa scada. Cand este gata scoatem puiul pe un platou.


In aceeasi tigaie punem pe foc conserva de rosii cu zaharul, piperul si putina sare. Lasam sa fiarba, completam cu suc de rosii si mai lasam sa dea cateva clocote, pana se leaga.


Punem la fiert cartofii taiati cubulete cu putina sare. Dupa ce au fiert ii scotem intr-un bol si ii pasam bine impreuna cu 1-2 linguri de unt. Pentru a subtia piureul eu folosesc zeama in care au fiert cartofii si lapte (in cantitati egale).


Eu zic ca este o mancare usoara, simpla si buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu rosii pe "pat" de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

getix 1

08.05.2013, 20:46

nilgun, la marele fix si cu un pahar de vin alaturi

Rocsi 1

08.05.2013, 23:24

Bun, bun, bun

getix 1

09.05.2013, 07:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Pui cu mamaliguta si spanac