Pui cu rosii deshidratate, vin si oregano

de simona72 in Pui, 14 Sep 2013 | 1185 vizualizari

 

Rapid, simplu si delicios....o masa de pranz super delicioasa, un fel de tocanita plina de savoare si arome...garantez ca o sa va placa ...

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui intregi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 3 fire ceapa verde
  • 6-7 rosii deshidratate de la borca
  • 2 linguri capere
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 cescuta vin rosu
  • 1 cub mic de unt
  • frunze de oregano proaspat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu rosii deshidratate, vin si oregano:

Pulpele de pui se spala si se taie in doua, separand ciocanelul de pulpa superioara. Se usuca cu prosoape de bucatarie, se pudreaza cu sare si piper proaspat macinat, se stropesc cu ulei de masline si se maseaza pulpele de pui cu ingredientele. Se da la frigider pana cand urmeaza sa le gatiti.


Se prajesc in 2-3 linguri ulei de masline, pe toate partile, se adauga usturoiul taiat feliute, ceapa verde curatata si taiata in bucati de 1-2 cm. Se amesteca usor si se lasa sa se caleasca toate 5 minute. Se adauga rosiile taiate in sferturi si ceasca de vin. Se mai intoarce carnea de 2 ori pt a se patrunde bine pe toate partile. Cand carnea este patrunsa se adauga caperele, untul, inca un strop de vin (daca vi se pare ca a scazut prea mult sosul), se mai lasa 5 minute pe foc.


Se adauga la urma frunzele de oregano si untul, se mai lasa 1 minut si gata...asezati in farfurie cate un copanel si o pulpa superioara, sos cu legume si serviti cu paine proaspata sau un piure de cartofi daca mai aveti timp.


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu rosii deshidratate, vin si oregano" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Cris2711 1

14.09.2013, 21:48

si mie totasa imi plac

alilianaa 1

15.09.2013, 07:45

minunat.

diaconta 1

16.09.2013, 15:56

ce mancare buna ai facut Simonico

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu rosii pe "pat" de cartofi