Pui cu bere, mere si ardei

de Doinavar in Pui, 5 Mar 2013 | 3768 vizualizari

 

La noi in Timisoara, in Piata Badea Cartan, am dat peste un magazinut pe care nu-l stiam, e mai nou, nou de tot, unde am gasit fel de fel de produse din carne de pasare, toate pasarile posibile :) , pui, curcan, rata, gasca, colibri, fazani si pasarea Dodo :). Am cumparat 1 kg de piept de pui bucatelit, adica taiat bucatele mici, pe timisoreneste. Cu doar 8 lei/kg. Am facut o supa cu taitei si o mancare. Dupa ce am preparat atatea retete din Turul Frantei, cu bere, cu vin, cu mere … am compilat una, tot cu influente frantuzesti, in care am luat ce mi-a placut de la fiecare. Yummi, yummi.

 

INGREDIENTE

  • 600 g piept de pui (bucatelit)
  • 1 mar mare
  • 2 ardei kapia (grasi) rosii
  • 5 linguri de ulei
  • 250 ml bere blonda
  • cimbru, dafin, patrunjel, oregano
  • sare, piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu bere, mere si ardei:

Puneti la prajit in ulei, la foc mic, intr-o cratita care poate fi data si la cuptor (sa nu fie cu manere de plastic) bucatelele de piept de pui. Dupa cateva minute, cand se albesc pe toate partile, adaugati ardeiul rosu, taiat fasiute subtiri, caliti 4-5 minute, apoi adaugati marul, curatat de coaja si cotor si taiat feliute. Turnati ~200 ml apa si lasati la foc mic pana incepe sa fiarba. Adaugati berea, 2-3 foi de dafin, sare, piper, celelalte condimente si dati cratita la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 35-40 minute.

Mancarica o sa scada frumos, pieptul de pui se va rumeni, va fi numai bun de servit la masa. Serviti cu garnitura (eu am servit cu cartofi natur), decorati cu patrunjel verde si neaparat o bere rece. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu bere, mere si ardei" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu Bere Neagra (Reteta Video)