Pui in sos de bere neagra

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 29 Dec 2016 | 451 vizualizari

 

Berea este folosita la prepararea mancarurilor inca din Egiptul Antic.
Se spunea ca fiind gatita cu bere mancarea va fi mai sanatoasa.
Este adevarat, un nou studiu care a aparut in "Journal of Agricultural and Food Chemistry" sugereaza ca marinada din bere face carnea sa fie mult mai sanatoasa.
Bautura cu hamei fragezeste si complimenteaza carnea de pui, de vita si de iepure, dar se potriveste de minune si cu ingrediente precum crevetii ori midiile.
Puiul cu bere este o reteta clasica a bucatariei cu bere...
O rețetă reconfortanta care va place atat celor mari cat si celor mici.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/11/pui-in-sos-de-bere-neagra.html

 

INGREDIENTE

  • 1 pui bio (de casa )
  • 2 sticle de 33 cl de biere neagra de calitate
  • 20 cl de apa
  • 1 ceapa
  • 3 morcovi
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura buna faina
  • 2 linguri de smantana
  • 40 g de unt
  • cimbru uscat, 1 foaie de dafin
  • sare, piper
  • patrunjel tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in sos de bere neagra:

Se spală și se taie puiul in bucati. Se pun la prajit bucatile de pui intr-o tigaie cu 20 g de unt.


Puneti sare si piper.


Se spală și se curata legumele. Se taie morcovii în 2 și apoi în direcția lungimii. Se taie ceapa in 4 si usturoiul in 2.


Atunci când puiul este rumenit se scoate si se rezerva.


In aceeasi tigaie puneți morcovii, ceapa și usturoiul la prajit.


Se pune carnea într-o oala/caserolă adanca.


Se adauga legumele, cimbrul, dafinul .


Se adauga berea (atentie va face spuma) si apa.




Acoperiti si gatiti la foc potrivit 45 de minute.


Se scoate puiul si morcovii si se rezerva.


Se strecoara supa printr-un tifon pentru a păstra doar lichidul (de 2 ori pentru a indeparta grasimea).


Intr-o oala / tigaie se încălzește untul și se pune faina. Se coloreaza amestecănd timp de 2 minute.


Adaugati treptat supa de pui amestecand cu un tel și se aduce la fierbere. Lasati sa se ingroase un pic si se adauga crema.


Se pune carnea și morcovii în sosul de smantana și se fierbe la foc mic 5 minute.


Este gata! Se pune deasupra patrunjel tocat si se poate servi

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos de bere neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Camelya 1

30.12.2016, 10:22

Ce bun!

miki_a 1

30.12.2016, 13:15

Interesant și tentant!

Rocsi 1

01.01.2017, 22:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Pui pe sticla la cuptor