Pulpe de pui cu sofran,curcuma si lime-uri uscate

de Mitinita in Pui, 4 Iun 2012 | 4961 vizualizari

 

Reteta pe care am incercat-o in vasul de vitroceramica,Pyroflam. A trecut foarte bine testul,am folosit condimente cu o aroma puternica,de obicei se imbiba in oale,la fel si culoarea,dar dupa ce am spalat vasul a ramas imaculat...adica Imaculata Pyroflam,cum imi intitulasem eu primul articol

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui
  • 1 ceapa alba,mare
  • 1 lingura de ulei
  • 1/4 lingurita de sofran
  • 1 lingurita de curcuma
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lime uscat
  • sare si piper dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu sofran,curcuma si lime-uri uscate:

Se curata pulpele de pui si se taie fiecare bucata in doua. Punem sofranul intr-un bol si turnam putina apa fierbinte peste. Lasam sa se raceasca.Ceapa se taie in felii subtiri.Lime-ul se crapa putin,ca sa aiba mai multa aroma.

In vasul Pyroflam ,adaugam pulpele de pui,sofranul,curcuma,uleiul,ceapa,sucul de lamaie,lime-ul,sarea si piperul. Se amesteca ,se pune capacul si se pune vasul la frigider. Se lasa sa se marineze 1-2 zile,amestecand din cand in cand.

In ziua in care pregatim pulpele,scoatem vasul si il punem pe flacara de la aragaz. Lasam sa se rumeneasca putin puiul,adaugam apa fierbinte si dam vasul la cuptorul preincazlit,la 210 C.

Se lasa cam o ora. Se serveste cu cuscus cu coriandru si cu o salata de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu sofran,curcuma si lime-uri uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

iry-gabriela 1

04.06.2012, 22:59

deliciose

diaconta 1

05.06.2012, 09:46

acum va invidiez pentru vasele astea imi ramane sa-mi cumpar de-or mai fi valabile punctele bonus
minunata mancarea,plina de arome

RuxyRux 1

05.06.2012, 18:19

Senzatie! am lime uscate si trebuie sa le folosesc...mi-au ramas stii tu de cand pup!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Șnițele din piept de pui