Tocanita de pui cu galuste

de cristeena20 in Pui, 10 Apr 2014 | 5131 vizualizari

 

Este mancarea facuta in copilarie de bunica si tin minte ca imi placea asa de mult. E foarte simpla si place tuturor. Mai ales galustele de faina au un succes aici la noi .

 

INGREDIENTE

  • 1 pui (sau pulpe de pui)
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • sare, piper, boia, cub knorr de carne de pasare
  • pasta de ardei rosu
  • putin vin alb
  • 2 cani faina
  • 1 ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu galuste:

- Portionam puiul. Eu am avut pui de casa si am facut pulpele doar pe care le-am taiat potrivit de mari. Se spala si se sterg cu un servet de hartie apoi se condimenteaza cu sare, piper si pasta de ardei rosu . Stropim cu putin vin alb , zdrobim 2 catei de usturoi si dam la rece cca 4 ore (sau se pune in marinata cu o zi inainte- eu asa am facut)

- ceapa se taie marunt si o calim cu putin ulei de masline. Adaugam bucatile de carne scurse din marinata si le lasam sa se prajeasca pe toate partile, apoi adaugam apa clocotita, putina pasta de ardei, boia si punem un cub concentrat de knorr. Mai punem ff putina sare si piper si lasam sa se inabuse sub capac la foc mediu. Din cand in cand adaugam apa fierbinte la nevoie. Se fierbe pana carnea devine moale. Cand e aproape gata se zdrobesc 2-3 catei de usturoi si se adauga la carne. Mai lasam cateva minute.

- Intre timp pregatim galustele de faina. Intr-un bol punem faina, oul si amestecam cu lingura, adaugand apa cat cuprinde sa iasa un aluat destul de tare (nu foarte tare). Punem apa cu sare la fiert si cand clocoteste se rup galuste mici cu o lingura. Lasam sa fiarba cca 3-5 minute galustele si le scoatem cu o lingura cu gauri intr-un vas cu apa rece. Le spalam si le strecuram in alt vas. Apoi turnam din sosul de la tocanita, adaugam sare si mai lasam putin la foc sa se intrepatrunda sosul. 

Se servesc cu muraturi

TIPS-URI

1

E obligatoriu sa puneti galustele in apa rece, sa nu devina lipicioase

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

laura_n 1

14.04.2014, 14:28

o mancare atat de buna de te lingi pe degete!

cristeena20 1

14.04.2014, 14:37

Multumesc Laura!!

Krystyan Trendy 1

13.06.2014, 08:44

ce tocanita buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu pui, ciuperci, pastai si cartofi