Tocanita de pui cu galuste

de cristeena20 in Pui, 10 Apr 2014 | 2303 vizualizari

 

Este mancarea facuta in copilarie de bunica si tin minte ca imi placea asa de mult. E foarte simpla si place tuturor. Mai ales galustele de faina au un succes aici la noi .

 

INGREDIENTE

  • 1 pui (sau pulpe de pui)
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • sare, piper, boia, cub knorr de carne de pasare
  • pasta de ardei rosu
  • putin vin alb
  • 2 cani faina
  • 1 ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu galuste:

- Portionam puiul. Eu am avut pui de casa si am facut pulpele doar pe care le-am taiat potrivit de mari. Se spala si se sterg cu un servet de hartie apoi se condimenteaza cu sare, piper si pasta de ardei rosu . Stropim cu putin vin alb , zdrobim 2 catei de usturoi si dam la rece cca 4 ore (sau se pune in marinata cu o zi inainte- eu asa am facut)


- ceapa se taie marunt si o calim cu putin ulei de masline. Adaugam bucatile de carne scurse din marinata si le lasam sa se prajeasca pe toate partile, apoi adaugam apa clocotita, putina pasta de ardei, boia si punem un cub concentrat de knorr. Mai punem ff putina sare si piper si lasam sa se inabuse sub capac la foc mediu. Din cand in cand adaugam apa fierbinte la nevoie. Se fierbe pana carnea devine moale. Cand e aproape gata se zdrobesc 2-3 catei de usturoi si se adauga la carne. Mai lasam cateva minute.


- Intre timp pregatim galustele de faina. Intr-un bol punem faina, oul si amestecam cu lingura, adaugand apa cat cuprinde sa iasa un aluat destul de tare (nu foarte tare). Punem apa cu sare la fiert si cand clocoteste se rup galuste mici cu o lingura. Lasam sa fiarba cca 3-5 minute galustele si le scoatem cu o lingura cu gauri intr-un vas cu apa rece. Le spalam si le strecuram in alt vas. Apoi turnam din sosul de la tocanita, adaugam sare si mai lasam putin la foc sa se intrepatrunda sosul.


Se servesc cu muraturi

 

TIPS-URI

1

E obligatoriu sa puneti galustele in apa rece, sa nu devina lipicioase

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

laura_n 1

14.04.2014, 14:28

o mancare atat de buna de te lingi pe degete!

cristeena20 1

14.04.2014, 14:37

Multumesc Laura!!

Krystyan Trendy 1

13.06.2014, 08:44

ce tocanita buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu legume