Pulpe de pui cu sofran,curcuma si lime-uri uscate

de Adinuta san in Pui, 4 Iun 2012 | 3269 vizualizari

 

Reteta pe care am incercat-o in vasul de vitroceramica,Pyroflam. A trecut foarte bine testul,am folosit condimente cu o aroma puternica,de obicei se imbiba in oale,la fel si culoarea,dar dupa ce am spalat vasul a ramas imaculat...adica Imaculata Pyroflam,cum imi intitulasem eu primul articol

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui
  • 1 ceapa alba,mare
  • 1 lingura de ulei
  • 1/4 lingurita de sofran
  • 1 lingurita de curcuma
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lime uscat
  • sare si piper dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu sofran,curcuma si lime-uri uscate:

Se curata pulpele de pui si se taie fiecare bucata in doua. Punem sofranul intr-un bol si turnam putina apa fierbinte peste. Lasam sa se raceasca.Ceapa se taie in felii subtiri.Lime-ul se crapa putin,ca sa aiba mai multa aroma.


In vasul Pyroflam ,adaugam pulpele de pui,sofranul,curcuma,uleiul,ceapa,sucul de lamaie,lime-ul,sarea si piperul. Se amesteca ,se pune capacul si se pune vasul la frigider. Se lasa sa se marineze 1-2 zile,amestecand din cand in cand.


In ziua in care pregatim pulpele,scoatem vasul si il punem pe flacara de la aragaz. Lasam sa se rumeneasca putin puiul,adaugam apa fierbinte si dam vasul la cuptorul preincazlit,la 210 C.


Se lasa cam o ora. Se serveste cu cuscus cu coriandru si cu o salata de legume.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu sofran,curcuma si lime-uri uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

iri_iri 1

04.06.2012, 22:59

deliciose

diaconta 1

05.06.2012, 09:46

acum va invidiez pentru vasele astea imi ramane sa-mi cumpar de-or mai fi valabile punctele bonus
minunata mancarea,plina de arome

RuxyRux 1

05.06.2012, 18:19

Senzatie! am lime uscate si trebuie sa le folosesc...mi-au ramas stii tu de cand pup!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos de rosii si usturoi