Pulpe de pui cu sofran,curcuma si lime-uri uscate

de Mitinita in Pui, 4 Iun 2012 | 4898 vizualizari

 

Reteta pe care am incercat-o in vasul de vitroceramica,Pyroflam. A trecut foarte bine testul,am folosit condimente cu o aroma puternica,de obicei se imbiba in oale,la fel si culoarea,dar dupa ce am spalat vasul a ramas imaculat...adica Imaculata Pyroflam,cum imi intitulasem eu primul articol

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui
  • 1 ceapa alba,mare
  • 1 lingura de ulei
  • 1/4 lingurita de sofran
  • 1 lingurita de curcuma
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lime uscat
  • sare si piper dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu sofran,curcuma si lime-uri uscate:

Se curata pulpele de pui si se taie fiecare bucata in doua. Punem sofranul intr-un bol si turnam putina apa fierbinte peste. Lasam sa se raceasca.Ceapa se taie in felii subtiri.Lime-ul se crapa putin,ca sa aiba mai multa aroma.

In vasul Pyroflam ,adaugam pulpele de pui,sofranul,curcuma,uleiul,ceapa,sucul de lamaie,lime-ul,sarea si piperul. Se amesteca ,se pune capacul si se pune vasul la frigider. Se lasa sa se marineze 1-2 zile,amestecand din cand in cand.

In ziua in care pregatim pulpele,scoatem vasul si il punem pe flacara de la aragaz. Lasam sa se rumeneasca putin puiul,adaugam apa fierbinte si dam vasul la cuptorul preincazlit,la 210 C.

Se lasa cam o ora. Se serveste cu cuscus cu coriandru si cu o salata de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu sofran,curcuma si lime-uri uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

iry-gabriela 1

04.06.2012, 22:59

deliciose

diaconta 1

05.06.2012, 09:46

acum va invidiez pentru vasele astea imi ramane sa-mi cumpar de-or mai fi valabile punctele bonus
minunata mancarea,plina de arome

RuxyRux 1

05.06.2012, 18:19

Senzatie! am lime uscate si trebuie sa le folosesc...mi-au ramas stii tu de cand pup!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu legume mexicane si fasole fideluta